Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού ο Σπ. Δανέλλης

Δεν βρίσκεται πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού ο Σπύρος Δανέλλης, λόγω της απόφασής του να δώσει ψήφο στην κυβέρνηση, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Τσιόδρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Τσιόρδας είπε ότι αναμένονται τα διαδικαστικά και η ανακοίνωση της διαγραφής μετά τη χθεσινοβραδινή επικοινωνία του με τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο επικεφαλής του κόμματος ενημέρωσε τον βουλευτή ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του πριν ξεκινήσει η σχετική συζήτηση σήμερα στη Βουλή με τον δεύτερο να τον ενημερώνει ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

O κ. Τσιόδρας σημείωσε πως είναι «αυτονόητο» ότι «ο κ. Δανέλλης δεν ανήκει στο Ποτάμι», καθώς η απόφασή του αντιβαίνει σε αυτή του «συνεδρίου και της Κ.Ο. του κόμματος ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση και δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, προανήγγειλε τη διαγραφή του βουλευτή κάνοντας λόγο για «δυσάρεστη εξέλιξη» και τονίζοντας ότι τα όργανα του κόμματος θα αναλάβουν δράση.

Ο κ. Μαυρωτάς τοποθετήθηκε και για ενδεχόμενη αλλαγή στάσης του Ποταμιού αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν εισηγήσεις από «το τοπικό συμβούλιο και μηνύματα από τη βάση πως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε».

Σχολίασε ότι το κόμμα του από την αρχή είχε θετική προδιάθεση για τη συμφωνία, παρά τα αρνητικά της σημεία, όμως χαρακτήρισε την εξέλιξη με τον κ. Δανέλλη ως «αρνητική» και για τη μελλοντική στάση του κόμματος προς τη Συμφωνία.