Εκβίαζε 14χρονη με γυμνές φωτογραφίες της

Θύμα εκβιασμού και απειλών ενός 22χρονου με καταγωγή από την Αλβανία έπεσε 14χρονη που κατοικεί σε χωριό του δήμου Μεσσήνης.

Ο νεαρό, που συνελήφθη την Τρίτη από άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας, εκβίαζετο κορίτσι απαιτώντας να έρθουν σε ερωτική επαφή για να μην δημοσιοποιήσει στο Instagram γυμνές φωτογραφίες της και βίντεο.

Οι δύο τους είχαν προηγουμένως επικοινωνία μέσω social media Το ανήλικο κορίτσι συνομιλούσε με τον 22χρονο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και είχαν ανταλλάξει γυμνές φωτογραφίες.

Ο 22χρονος πέραν των απειλών και του εκβιασμού ξεκίνησε να διακινεί το υλικό που είχε στα χέρια του, το οποίος έφτασε και στα χέρια 16χρονου που άρχισε να το επιδεικνύει σε συμμαθητές της κοπέλας.

Το κορίτσι ενημέρωσε τους γονείς του και κατέφυγαν μαζί στην Ασφάλεια, όπου τον κατήγγειλαν. Παράλληλα όμως, συνέχισε την επικοινωνία, προσποιούμενη ότι προτίθεται να συναντηθεί μαζί του.

Ο 22χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που του άσκησε δίωξη για απειλή κατ’ εξακολούθηση, ασελγείς προτάσεις και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος, κατοχή και παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Ο 16χρονος δεν συνελήφθη, καθώς είχε σβήσει από το κινητό και τον υπολογιστή του το υλικό με την ανήλικη, ενώ παραδέχτηκε ότι από επιπολαιότητα το επέδειξε το υλικό στους συμμαθητές του.