Ελ. Χατζηγεωργίου: Mεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματιών για το ταξίδι του πρωθυπουργού στα Σκόπια

«Συνεχίζω τη δουλειά που άρχισε η προκάτοχός μου», είπε η υφυπουργός εσωτερικών Ελευθερία Χατζηγεωργίου, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 102 της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Μάθε τι παίζει».

Η ίδια χαρακτήρισε «αναμενόμενη, κατευθυνόμενη και υποκριτική» την κριτική που έχει δεχθεί, προσθέτοντας ότι δεν έχει να κάνει με την ουσία αλλά με την παραπολιτική. Διευκρίνισε ότι τα κονδύλια που δόθηκαν από το ΥΜΑ-Θ σε ομάδες και συλλόγους που έχουν ελεγχθεί για τη δράση τους και την προσφορά τους στην κοινωνία. Όπως σημείωσε η Μακεδονία και Θράκη έχουν πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας και σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα αναλάβουμε δράση είπε η υπουργός τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη στήριξη των επιχειρήσεων.

«Υποκριτική στάση από τον αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου»

Η κ. Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του κ. Ζορπίδη σε ότι αφορά την επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια, τη στιγμή που όπως τόνισε δραστηριοποιείται στη γειτονική χώρα. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «πρόκειται για πατριδοκαπηλία και όχι πατριωτισμό τόνισε» ενώ τον χαρακτήρισε και ως «αντιδήμαρχο του Παπαγεωργόπουλου».

Σχετικά με την επιχειρηματική αποστολή στα Σκόπια με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρας, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας σημειώνοντας ότι δεν ήταν εφικτό να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των επιχειρηματιών που εξέφρασαν την επιθυμία να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό στη γειτονική χώρα. «Υπάρχει κατάλογος με περισσότερες 70 – 80 επιχειρήσεις αλλά για πρακτικούς λόγους θα συμμετάσχουν γύρω στις 40 με 45 επιχειρήσεις» είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Εσωτερικών.

Σκληρή κριτική άσκησε στον αρχηγό της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θυμήθηκε τώρα ο κ. Μητσοτάκης τη Βόρεια Ελλάδα. «Τα γεγονότα δείχνουν πόσο επωφελής είναι η συμφωνία των Πρεσπών» επισήμανε η υπουργός και χαρακτήρισε το ταξίδι με επικεφαλής τον πρωθυπουργό υψηλού επιπέδου με σημαντικές συμμετοχές επιχειρηματιών.

«Κάνουμε πολιτική όχι με τον φόβο αλλά με το τι είναι επωφελές για τη χώρα και όχι με βάση τις δημοσκοπήσεις», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου.