Ελ. Χατζηγεωργίου: Ο Απ. Τζιτζικώστας κάνει εμπόριο ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού

Για έναν εύκολο αντιπολιτευτικό λόγο που κάνει εμπόριο ενός κακώς εννοούμενου πατριωτισμού μίλησε η νέα υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου ασκώντας κριτική στη στάση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στη θέση του για μη αλλαγή των πινακίδων.

Η Ελευθερία Χατζηγεωργίου στην πρώτη της συνέντευξη στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» τόνισε ότι η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα για τις πινακίδες «προσπαθεί με έναν πολύ κακό τρόπο να πατήσει στα συναισθήματα των πολιτών της Μακεδονίας για να αντλήσει ψηφοφόρους». «Στόχος της κυβέρνησης αλλά και δικός μου είναι να δώσουμε στους πολίτες να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η Συμφωνία των Πρεσπών για αυτούς. Τέτοιου είδους λογικές ότι ‘δεν θα αλλάξω πινακίδες’ δεν έχουν θέση στον πολιτικό διάλογο και καλό θα είναι όσοι προσπαθήσουν να παίξουν το επόμενο διάστημα με τέτοιες λογικές να το σκεφτούν καλύτερα».

Σύμφωνα με την ίδια, έχει καταστεί σαφές στην ελληνική κοινωνία από πλευράς της κυβέρνησης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μία ιστορική συμφωνία, «μία συμφωνία για την οποία είμαστε υπερήφανοι καθώς λύνει ουσιαστικές διαφορές μεταξύ της χώρας μας και της Βόρειας Μακεδονίας, δαφορές που ταλάνιζαν την εξωτερική πολιτική, τη χώρα μας και πιο συγκεκριμένα τη Μακεδονία εδώ και 30 χρόνια». «Είναι σαφές για μένα και το έθεσα στην τοποθέτηση μου κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής στο ΥΜΑΘ ότι αυτή η συμφωνία είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε περήφανοι. Και άρα αυτό που πρέπει να γίνει από τη δική μου πλευρά, και αυτό που έκανε η κ. Νοτοπούλου το προηγούμενο διάστημα και το σύνολο της κυβέρνησης, είναι να δώσουμε στο κόσμο να καταλάβει ποιο είναι το νόημα αυτής της Συμφωνίας και ότι είναι ακόμη πιο σημαντικό στη Β. Ελλάδα. Η Κεντρική, η Δυτική και η Ανατολική Μακεδονία είναι οι περιοχές που έχουν άμεση σχέση με τη γειτονική χώρα και άρα εδώ θα φανούν τα αποτελέσματα της Συμφωνίας τόσο σε επίπεδο ειρήνης και συνανάπτυξης της περιοχής όσο και σε επίπεδο εμπορικών σχέσεων» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να έχουμε το θάρρος να υπερασπιστούμε με σθένος αυτή τη Συμφωνάι για την οποία έχουν γραφτεί σημαντικά σχόλια στον διεθνή Τύπο όσο και από διεθνείς οργανισμούς και να δούμε τα αποτελέσματα της τα επόμενα χρόνια».
Σε σχέση με τα αποτελέσματα του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου αναφέρθηκε στο θέμα της επιδότησης του ενοικίου με το οποίο, όπως είπε, «ο πρωθυπουργός έδωσε ένα στίγμα της επόμενης περιόδου για την κυβέρνηση». «Αυτό που ενδιαφέρει και εμάς στη Θεσσαλονίκη είναι ότι τα όσα εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, τα μέτρα ανακούφισης προς την κοινωνία έχουν όλα ήδη νομοθετηθεί. Το τελευταίο εξ αυτών είναι αυτό σε σχέση με την επιδότηση του ενοικίου, ένα μέτρο με το οποίο η κυβέρνηση ξεκινά να κάνει μία οριζόντια πολιτική δημιουργώντας ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας για την πρώτη κατοικία» σημείωσε συγκεκριμένα.

Το ουσιαστικό είναι, συνέχισε ότι «ως κυβέρνηση και με το επίδομα στέγασης και με την πολιτική για το παιδί τα προηγούμενα χρόνια αλλάζει όλο το προνοιακό μοντέλο του κράτους. Ξέρουμε ότι κάθε ευρώ που δίνεται στη πρόνοια πολλαπλασιάζεται στην ελληνική οικονομία. Το γεγονός ότι 260.000 νοικοκυριά, 700.000 άνθρωποι θα επωφεληθούν από το επίδομα στέγασης είναι πολύ σημαντικό καθώς η πρόνοια είναι στο πυρήνα της πολιτικής μας».

Για το έργο που έχει γίνει στο ΥΜΑΘ από την απερχόμενη υφυπουργό Μακεδονίας -Θράκης δήλωσε ότι «η Κατερινα Νοτοπούλου άφησε ένα σημαντικό έργο και εμείς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω στα ζητήματα που, λόγω της υποψηφιότητας της στο Δήμο Θεσσαλονίκης και του σύντομου χρονικού διαστήματος της θητείας της- εκκρεμούν γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει συνέχεια». «Δεν κάνουμε προσωπικές πολιτικές αλλά υπάρχει ένας πολιτικός σχεδιασμός τον οποίο θα συνεχίσω και εγώ» κατέληξε.