«Εμείς είμαστε εδώ, οι “Μακεδονομάχοι” πού πήγαν;»

«Ξέσπασαν» οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών και την «κωλοτούμπα» της ΝΔ στο συγκεκριμένο θέμα.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταχειροκροτήθηκε θερμά απ’ όλους όσοι βρέθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

«Εκεί που πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του σε υποκρισία και δημαγωγία ήταν σε ένα θέμα που ταλαιπώρησε πολύ τον τόπο σας. Ταλαιπώρησε πολύ την πόλη σας. Ταλαιπώρησε πολύ την βόρεια Ελλάδα. Ταλαιπώρησε πολύ την Μακεδονία μας. Ταλαιπώρησε πολύ κάθε δημοκράτη, προοδευτικό πατριώτη, που βρέθηκε στη γωνία όλο το προηγούμενο διάστημα, διότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε μια πατριωτική συμφωνία με τους γείτονες μας. Και λοιδωρηθήκαμε, πολεμηθήκαμε, βρεθήκαμε στον τοίχο να απολογούμαστε. Και γιατί; Γιατί υπερασπιστήκαμε το πατριωτικό συμφέρον, γιατί υπερασπιστήκαμε την ειρηνική συμβίωση με τους γείτονές μας» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Και έρχονται σήμερα αυτοί που ανέχονταν τις κινητοποιήσεις των δήθεν μακεδονομάχων και δήθεν πατριωτών –που πήγαν αυτοί άραγε; Δεν τους είδε κανείς φέτος έξω από το Βελλίδειο– αυτοί που πέρσι μας λοιδορούσαν,
αυτοί που ανέχονταν τις επιθέσεις με μολότοφ στα σπίτια των βουλευτών πριν ψηφίσουν στη Βουλή, αυτοί που έλεγαν προδοτική η συμφωνία, επιζήμια η συμφωνία, αυτοί τώρα έρχονται και λένε ότι όχι μόνο θα την εφαρμόσουν, όχι μόνο θα τηρήσουν την  πιστή εφαρμογή της, αλλά και θα την τιμήσουν. Ναι, θα την τιμήσουν.  Και τους λέμε: πολύ καλά θα κάνετε που θα την τιμήσετε. Είναι μια συμφωνία που αξίζει να τιμηθεί από κάθε κυβέρνηση. Αλλά με αυτόν τον τρόπο, κάνετε και την κυβίστηση να μοιάζει πιο εντυπωσιακή από όσο είναι.
Υποκριτές, διπλοπρόσωποι για λίγες ψήφους, αλλά και εγκλωβισμένοι ταυτόχρονα. Εγκλωβισμένοι γιατί κανείς σε αυτή τη ζωή δεν μπορεί να προχωρήσει πατώντας σε δυο βάρκες. Και κυρίως ότι κάνεις σε αυτή τη ζωή, το βρίσκεις κάποια στιγμή μπροστά σου. Ότι κάνεις. Είτε καλό είτε κακό. Και ιδίως όταν το κάνεις για τον τόπο σου. Είτε το καλό είτε το κακό. Το βρίσκεις μπροστά σου» είπε ο Αλέξης Τσίπρας καταχειροκροτούμενος.