Έμπαιναν σε σπίτια στην Τούμπα κι έκλεβαν προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ

Περιπτώσεις κλοπών από οικίες εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία τις οποίες διέπρατταν άγνωστοι οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους για να εισέλθουν στα σπίτια τους και να αφαιρέσουν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Για την υπόθεση συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 34χρονος, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί του.

Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του 35χρονου από κληθέντες αστυνομικούς του Α.Τ. Τούμπας – Τριανδρίας οδήγησε στην εξιχνίαση και άλλων περιπτώσεων κλοπών από οικίες ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, χτες το μεσημέρι (07-01-2019), ο 35χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η., εισήλθαν σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στην περιοχή της Τούμπας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από τους εγγονούς της, ένας εκ των οποίων κατεδίωξε τον 35χρονο, με αποτέλεσμα τη σύλληψή του από προστρέξαντες αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συλληφθείς κατά την καταδίωξή του απείλησε και απώθησε τον εγγονό της παθούσας.

Από την περαιτέρω έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας προέκυψε ότι ο συλληφθείς από κοινού με τουλάχιστον δύο συνεργούς του, από τον Αύγουστο του 2018, με τον ίδιο τρόπο δράσης προέβησαν σε δύο επιπλέον κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, από διαμερίσματα ηλικιωμένων στην περιοχή της Τούμπας, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για ληστεία, ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και διακεκριμένες κλοπές, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες.