Εμπλοκή στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας – Ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Την αντίδραση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η άρνηση του παραχωρησιούχου – ιδιοκτήτη πάρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας – να εκκενώσει τον χώρο από τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες βιοκλιματικής αναβάθμισης.

Ο ιδιοκτήτης του υπαίθριου πάρκινγκ αρνήθηκε να εκκενώσει το χώρο παρά το έγγραφο που του είχε αποστείλει τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μέσω του οποίου τον καλούσε να το αποδώσει κενό και ελεύθερο έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Μέσω ανακοίνωσης η διοίκηση του κεντρικού δήμου ενημερώνει πως ο παραχωρησιούχος έχει επανειλημμένα ενημερωθεί εγγράφως εδώ και μήνες ότι οφείλει να εκκενώσει τον χώρο, με δεδομένο ότι έχει προγραμματιστεί η ανάπλαση της Πλατείας.

“Καλή τη πίστει και κατόπιν σχετικού αιτήματός του, ο δήμος του επέτρεψε να παραμείνει στον χώρο, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έναρξη των σχετικών εργασιών. Μετά την ολοκλήρωση όλων των προπαρασκευαστικών ενεργειών και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, ο δήμος ενημέρωσε εκ νέου τον παραχωρησιούχο ότι πρέπει άμεσα να εκκενώσει τον χώρο, προκειμένου να εγκατασταθεί ο εργολάβος. Ωστόσο, ο ίδιος κατά τρόπο προδήλως παράνομο αρνήθηκε να το πράξει, συνεχίζοντας τη λειτουργία του χώρου στάθμευσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης τονίζει πως “είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο που της δίνει ο νόμος, προκειμένου να περιφρουρήσει τη δημοτική περιουσία και να ξεκινήσουν στον προβλεπόμενο χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις, οι εργασίες για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας σε χώρο μνήμης, πρασίνου και αναψυχής”.