Εμπρησμός με θύματα σκυλιά σε χώρο για ανεμογεννήτριες

Υπόθεση δολιοφθοράς με πυροβολισμούς και εμπρησμό με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο δυο σκυλιά που κάηκαν ζωντανά στον πιο ορεινό οικισμό της Καρδίτσας σε υψόμετρο 1.160 μέτρων στις πλαγιές των Αγράφων, ερευνά προς κάθε κατεύθυνση η Ασφάλεια.

Σύμφωνα με το KarditsaLive.Net, η επίθεση από άγνωστο δράστη είχε στόχο ένα βαν που ήταν τοποθετημένο στην τοποθεσία «Παλιομάνδρι» στον οικισμό Πετρίλο του Δήμου Αργιθέας, για να μην κινδυνεύει από τις καιρικές συνθήκες ο φύλακας που επιτηρεί τον ανεμολογικό ιστό τον οποίο είχε τοποθετήσει ιδιωτική εταιρεία για να κάνει μετρήσεις και να διαπιστώσει αν η περιοχή προσφέρεται για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Στις 4 τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, άγνωστος πυροβόλησε στον αέρα με κυνηγετικό όπλο και στην συνέχεια έβαλε φωτιά στο βαν και το κατέστρεψε ολοσχερώς, την στιγμή που ο φύλακας δεν βρισκόταν μέσα. Όμως, στο εσωτερικό του βρίσκονταν δύο σκυλιά ράτσας πίτμπουλ που δεν είχαν δίοδο διαφυγής. Ο φύλακας έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς της Ασφαλείας και η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρει το KarditsaLive.Net, ήταν η δεύτερη δολιοφθορά στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε λίγους μήνες. Στις 4 Μαΐου του 2019 άγνωστοι είχαν πυρπολήσει μηχανήματα που έκαναν εργασίες για την κατασκευή αιολικού πάρκου στην πλαγιά του βουνού Τύμπανος στα όρια των Δήμων Μουζακίου και Αργιθέας και ερευνάται αν τα δυο περιστατικά σχετίζονται.