Εν τω πινάκι …του ούζου και ούτω βοήσωμεν

Οι υποψήφιοι των αυτοδιοικητικών εκλογών αυτές τις ημέρες, τις προεκλογικές, δεν επιδίδονται μόνο σε περιοδείες κι επισκέψεις σε χώρους, κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς και σε συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων, σωματείων και συλλόγων. Πολλάκις επιδίδονται και σε οινοποσίες ή “ουζοποσίες” με φίλους και γνωστούς ή ομάδες στελεχών που διοργανώνουν τέτοιες συνάξεις και μαζώξεις, ώστε σε λίγο πιο χαλαρό και φιλικό κλίμα, να καταγραφεί και να εκφραστεί η υποστήριξη στον υποψήφιο.

Έτσι συνέβη και χθες το βράδυ στο γνωστό ουζερί “Ούζο στον Πίνακα” παραδίπλα στην πλατεία Αθωνος, έλαβε χώρα μία συνάντηση στήριξης της υποψηφιότητας του Χρήστου Γιαννούλη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ηταν περίπου 30 στελέχη από τον ευρύτερο αριστεροκεντροαριστερό χώρο αλλά και απο τον παραδοσιακό σοσιαλιστικό χώρο. Εκτός από το κεντρικό πρόσωπο, τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστο Γιαννούλη, ήταν εκεί ο καθηγητής Νομικής Αρις Καζάκος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αργύρης Παπαπέτρου, παλιοί συνδικαλιστές όπως οι Γιώργος Ζέρβας, Θανάσης Τούσης και Νίκος Ταχματζίδης αλλά και οι Γιώργος Πινίδης, Έφη Παπαλεξίου, Λάζαρος Γιουρτζίδης, Σοφία Παπαγεωργίου, Νίκος Ιατρού, Στήβη Σιωζοπούλου κ.α.

Επίσης ήταν εκεί ο Αντώνης Ελευθεριάδης, που είχε τον συντονισμό της… εν τω πινάκι …βοήσωμεν… εκδήλωσης, με …βοηθό τον Αλέξανδρο Ζήνα, αλλά και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, Αντώνης Βουτσάς, Κυριάκος Δογάνης, Δημήτρης Κορσαββίδης, Θωμάς Μπουρνάρης και Βαγγέλης Πιτσαλίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποψηφιότητες του Θωμά Μπουρνάρη, που είναι μέλος του δσ του ΕΦΕΤ και του Βαγγέλη Πιτσαλίδη, που είναι μέλος του δσ του ΕΚΘ, κλείδωσαν χθες… εν το πινάκι. Γι αυτό λοιπόν και το… ούτω βοήσωμεν…

Φ.Δ.