Ένα άκυρο ψηφοδέλτιο με… φεμινιστική διάσταση! (φωτο)

Ένα άκυρο ψηφοδέλτιο με… φεμινιστική διάθεση που βρέθηκε στην κάλπη δημοσιοποίησε μέσω Facebook δικαστικός αντιπρόσωπος.

O δικηγόρος Θράσος Τζίκας στην ανάρτησή του περιγράφει μερικές από τις εμπειρίες που είχε ως δικαστικός αντιπρόσωπος και παραθέτει το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.

«Συμμετέχω στην εκλογική διαδικασία, ως δικαστικός αντιπρόσωπος, διότι θεωρώ πως είναι θεσμική υποχρέωση του δικηγόρου, ως προς τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και γιατί είναι χρησιμότατη κοινωνική εμπειρία, ως προς τις μορφές που παίρνει ο έλεγχος της (μυστικής) ψήφου, από αυτούς που θέλουν να το πράξουν. Η πλέον σοκαριστική τέτοια εμπειρία ήταν το 1996, σε χωριό της Ροδόπης, όπου κάποιος, από τους εκλογικούς αντιπροσώπους, με κάλεσε να συμμετάσχω σε νοθεία (αλλαγή ψηφοδελτίων, ώστε οι σταυροί, από τους μουσουλμάνους υποψήφιους, να μεταφερθούν στους χριστιανούς, χωρίς βέβαια να αλλάξει ο συσχετισμός των κομμάτων, απλώς να εξαφανιστούν οι σταυροί των μουσουλμάνων υποψηφίων). Φυσικά δεν συνέβη, τότε, αυτό, υποθέτω όμως, πως κάποιες φορές, ή κάπου αλλού, μπορεί να συνέβη…
Τα συνήθη περιστατικά αυτού του ελέγχου είναι η προσπάθεια καθοδήγησης της ψήφου ως το παραβάν ή και μέσα σε αυτό. Αυτά τα περιστατικά είναι συνήθως αστεία και αντιμετωπίζονται ανάλογα. Στις προχθεσινές εκλογές, στην αυτοδιοικητική κάλπη, βρήκα ένα πολύ ωραίο άκυρο – καταγγελία αλλά και άρνηση αυτού του έλεγχου… Έχει και φεμινιστική διάσταση. Το παραθέτω» αναφέρει.