Ένα “περίπτερο μέσα στο περίπτερο” της ΕΥΑΘ στην 84η ΔΕΘ

Με ένα “περίπτερο μέσα στο περίπτερό της”, όπου θα φιλοξενούνται χειροποίητα προϊόντα, φτιαγμένα από ανακυκλωμένα τεύχη του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και κατασκευασμένα από άστεγους ή συμπολίτες μας, που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα συμμετάσχει η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) στην 84η ΔΕΘ. Πρόκειται συγκεκριμένα για το σταντ της «Σχεδία αρτ», ενός προγράμματος επαναχρησιμοποίησης του περιοδικού.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν προϊόντα καθημερινής χρήσης με υψηλή αισθητική από συνανθρώπους μας, “που βλέπουν μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα προοπτικές απασχόλησης και κυρίως μια διέξοδο στον κοινωνικό αποκλεισμό που βιώνουν” όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΥΑΘ. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον νέο, ανανεωμένο ιστότοπο της εταιρείας και να δουν πώς μπορούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά αποφεύγοντας τη φυσική παρουσία και τον… γκισέ, ενώ θα ενημερώνονται και για τα νέα γραφεία εξυπηρέτησης καταναλωτών στην Αγγελάκη 6, δίπλα στο ΚΕΠ.

Στις 8, 9, 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, θα λειτουργήσει και πάλι παιδική γωνιά στο περίπτερο, με τις εκπαιδεύτριες του Τελλόγλειου Ιδρύματος ΑΠΘ να παρουσιάζουν δείγματα της δουλειάς που θα γίνει τη νέα σχολική χρονιά στο Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. Τα παιδιά θα μαθαίνουν με ευφάνταστο τρόπο τα «πρέπει» και «δεν πρέπει» στην κατανάλωση του νερού και θα φεύγουν με μια σταγόνα – μαγνήτη για το ψυγείο τους, που θα τους υπενθυμίζει καθημερινά απλούς τρόπους εξοικονόμησης του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου