Ενα σχολείο που φωτίζεται χωρίς κανένα κόστος στο δήμο Παύλου Μελά

Tοποθετήθηκαν τα πρώτα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα, μετά από μελέτη του Τμήματος Σχολικής Στέγης της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Παύλου Μελά, στο σχολικό συγκρότημα του “1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας – 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 1ου Δημοτικού Ευκαρπίας”.

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στέφανο Βάρφη, για τη συγκεκριμένη καλή πρακτική εξοικονόμησης ενέργειας και χρημάτων, μια παρέμβαση ουσίας και όχι εντυπώσεων με άμεσα οφέλη για τους πολίτες του Δήμου Παύλου Μελά.

Τα αυτόνομα φωτοβολταϊκά φωτιστικά σώματα τύπου LED αντικατέστησαν τα ενεργοβόρα αλλά και κοστοβόρα φωτιστικά σώματα, που χρησιμοποιούνταν για το νυχτερινό φωτισμό του αύλειου χώρου. Τα νέου τύπου φωτιστικά σώματα ΔΕΝ συνδέονται με το δίκτυο της  ΔΕΗ, τροφοδoτούνται αποκλειστικά από τον ήλιο και συνεπώς ο Δήμος Παύλου Μελά δεν πληρώνει λογαριασμό στη ΔΕΗ.

Στόχος αυτών των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία σχολικών κτιρίων που θα παράγουν περισσότερη ενέργεια από όση θα καταναλώνουν, ώστε τελικά ο Δήμος Παύλου Μελά να πληρώνεται από τη ΔΕΗ!