Ένα ταξίδι στο χρόνο με τις γυναίκες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Ένα εικονικό ταξίδι στην ιστορία «που έγραψαν» με τις δράσεις τους οι γυναίκες του ΑΠΘ καταγράφεται στο ντοκιμαντέρ που δημιουργήθηκε από την Καθηγήτρια Επικοινωνίας του ΑΠΘ και μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Τέσσα Δουλκέρη, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Η επίσημη πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Ένα ταξίδι στον χρόνο με τις γυναίκες του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης», που δημιουργήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18:45, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Έχει διάρκεια 1 ώρα και 6 λεπτά και θα προβληθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δευτέρες της Τέχνης στο ΑΠΘ».

Μέσα από το ταξίδι, που διαρκεί έναν αιώνα, αναδεικνύονται οι πρώτες γυναίκες πτυχιούχοι, οι πρώτες γυναίκες Καθηγήτριες, οι πρώτες γυναίκες που κατέλαβαν τα «αντρικά κάστρα» της Διοίκησης, όπως η Πρυτανεία και η Κοσμητεία. Στο ντοκιμαντέρ 17 γυναίκες αφηγούνται τα επιτεύγματά τους, τις επιτυχίες τους, τις δυσκολίες και τα εμπόδια που αντιμετώπισαν στην επαγγελματική τους πορεία, αλλά ορισμένες και στην ιδιωτική τους ζωή.

Αμέσως μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ, στην Αίθουσα Τελετών, θα ακολουθήσει συζήτηση με τους: Κοσμήτορα Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγήτρια Μάρω Βλαχοπούλου, Κοσμήτορα Σχολής Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Καθηγητή Δημήτρη Κωβαίο, Ομ. Καθηγητή Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Νικόλαο Ιντζεσίλογλου και την Ομ. Καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ Ελισάβετ Σακελλαρίδου. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού και Επικοινωνίας του ΑΠΘ, Καθηγητής Σπύρος Βούγιας.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ της Χαλκίδας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 25 Νοεμβρίου 2017, καθώς και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός του ΑΠΘ.

Το trailer του ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=fIMqui-SJkE