Ενας Χρυσόγονος από το παρελθόν

Διάβασα το βαθύ παράπονο του κ. Χρυσόγονου, ότι δηλαδή εδώ και δυο χρόνια περίπου ο πρωθυπουργός δεν τον έχει καλέσει να τον ενημερώσει για τα ευρωπαϊκά θέματα! Η απάντηση από το πρωθυπουργικό γραφείο ήταν σκληρή, αλλά δεν εμπεριείχε και την απαραίτητη αυτοκριτική. Διότι ο κ. Χρυσόγονος, κυριολεκτικά ουρανοκατέβατος, μπήκε στο ευρωψηφοδέλτιο όχι του ΠαΣοΚ αλλά του ΣΥΡΙΖΑ, με ευθύνη της ηγεσίας του κόμματος.

Ο κ. Χρυσόγονος μίλησε απαξιωτικά και για τον σ. Καρανίκα και την σ. Νοτοπούλου. Να του υπενθυμίσω ότι αν αυτά τα δυο στελέχη από τη Θεσσαλονίκη (και πολλά άλλα φυσικά) δεν έλιωναν τα πόδια τους στο τρέξιμο και στην εκλαΐκευση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το κόμμα θα ήταν στην κυβέρνηση, ούτε ο ίδιος ευρωβουλευτής.

Προφανώς απαξιοί, αυτός ένας συνταγματολόγος, να εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον σύντροφο Δημήτρη Παπαδημούλη. Εάν, λοιπόν, κάνει το βήμα που όλοι βλέπαμε από καιρό να έρχεται, μήπως θα πρέπει να παραχωρήσει και την έδρα του; ‘Η την κέρδισε «με το σπαθί του» κι αυτός;

Επίσης, μπορεί να ενημερώσει το κόμμα, δηλαδή την οργάνωση μελών στην οποία ανήκει ακόμη, πόσα από τα χρήματα της βουλευτικής του αποζημίωσης έχει διαθέσει -όπως είναι η καταστατική υποχρέωσή του- σε οργανώσεις αλληλεγγύης και στο κόμμα;

Οσο θλιβεροί υπήρξαν κάποιοι που μπήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ με μοναδικό σκοπό να ελέγξουν την πλειοψηφία στα όργανα, έστω κι αν ήταν σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση των πολιτών, άλλο τόσο είναι κάποιοι που πήραν μεταγραφή από το ΠαΣοΚ και συνέχισαν τα παιχνίδια της προσωπικής προβολής και του παραγοντισμού, αποδεικνύοντας εν μέρει (διότι υπάρχουν και σύντροφοι που ήρθαν από το ΠαΣοΚ ή από άλλα κόμματα και είναι συνεπέστατοι) ότι είχαν κάποιο δίκαιο όσοι γκρίνιαζαν στις οργανώσεις μελών.

Τέλος, έμαθα και ελπίζω να μην είναι αλήθεια, ότι ο κ. Χρυσόγονος εκπροσωπεί -ως δικηγόρος- κάποιους πολίτες οι οποίοι αντιτίθενται στην αποκατάσταση καθηγητών που μετατάχτηκαν το 2013, αν και εντάσσονταν στην κατηγορία των αμετάθετων καθηγητών ειδικοτήτων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπάρχει Εκθεση Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης η οποία διαπιστώνει ότι πρέπει να ανακληθούν αυτές οι μετατάξεις, αλλά και η προσφυγή των άλλων που εκπροσωπούνται, όπως προκύπτει από έγγραφο του Ιανουαρίου 2016, από τον κ. Χρυσόγονο.

Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τότε τις μετατάξεις εκπαιδευτικών με αμετάθετο και ο κ. Χρυσόγονος υπερασπίζεται αυτούς που εμμένουν στις μετατάξεις αυτές. Αδυνατώ να το πιστέψω, όπως επίσης απορώ πώς ένας ευρωβουλευτής που ασχολείται τόσο ενεργά με τα ευρωπαϊκά θέματα, ώστε να απαιτεί να ενημερώνει αυτός τον πρωθυπουργό και όχι ο καθ’ ύλην υπεύθυνος, βρίσκει τον χρόνο για να δικηγορεί.