Ενημέρωση για την κατάσταση στην καθαριότητα ζητούν δημοτικοί σύμβουλοι Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της καθαριότητας, ζητούν έξι δημοτικοί σύμβουλοι, από διαφορετικές παρατάξεις, του δήμου Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για “πλήρη και παταγώδη αποτυχία της διοίκησης Μπουτάρη στον συγκεκριμένο τομέα”.

“Η καθαριότητα είναι το μείζον θέμα, η πρώτη προτεραιότητα. Η εικόνα στην πόλη δεν είναι καλή, το έχει παραδεχτεί και ο δήμαρχος”, δήλωσε, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”, o ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο κ.Ζέρβας, αναγνώρισε πως η διοίκηση Μπουτάρη στην πρώτη της θητεία “παρέλαβε μια κακή κατάσταση στον τομέα της καθαριότητας”, πρόσθεσε, όμως, πως 7,5χρόνια μετά δεν μπορείς να παρακολουθείς την κατάσταση και να λες ότι οι δημότες δεν πειθαρχούν ή δεν βοηθούν. “Η διοίκηση όφειλε να έχει τις υποδομές, την οργάνωση και ένα καλύτερο αποτέλεσμα με δεδομένο ότι τα λεφτά της καθαριότητας είναι ανταποδοτικά”, είπε.

Το αίτημα που κατατέθηκε στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, υπογράφουν, πέρα από τον κ.Ζέρβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι της “Πρωτοβουλίας” Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Κουράκης, Γιώργος Αρβανίτης, ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανοιχτής Πόλης”, Γιώργος Αβαρλής και η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση”, Μόνικα Αϊβάζογλου.

Οι έξι στέκονται ιδιαίτερα στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – με αφορμή συζήτηση θέματος στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο – υπογραμμίζοντας πως από την πλευρά της διοίκησης “υπάρχει σαφής ομολογία ότι ο ΣΜΑ δεν λειτουργεί και αυτό συμβαίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις του είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια, την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων σε αυτές και, προφανώς, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία”.

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, υπεύθυνος για την Καθαριότητα, Λάζαρος Ζαχαριάδης, τόνισε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ πως το αίτημα των συναδέλφων του για ειδική συνεδρίαση θα οριστεί από την πρόεδρο του συμβουλίου και εκεί θα υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση.

“Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή η πόλη παρουσιάζει μια καλή εικόνα στον τομέα της καθαριότητας. Ωστόσο, στόχος μας είναι να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες. Να βελτιώσουμε περαιτέρω την καθημερινότητα όχι μόνο στο ιστορικό κέντρο αλλά σε όλες τις γειτονιές”, είπε ο κ.Ζαχαριάδης.

Αναφορικά με τον ΣΜΑ, πρόσθεσε πως “προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεπεραστεί κάθε δυσκολία”.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ