Ενημέρωση για τις δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δ. Θεσσαλονίκης

Για τις δράσεις του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Θεσσαλονίκης ενημερώνει τις ημέρες των Χριστουγέννων η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης.

Η ψυχολόγος Τάνια Δουδούμη και η κοινωνική λειτουργός Ευτυχία Κασμερίδου θα μιλήσουν για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος των γυναικών καθώς και τη δομή του Ξενώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον τρόπο λειτουργίας της. Η ομιλία θα έχει τίτλο “Βία κατά των Γυναικών: Ένα φαινόμενο Λερναίας Ύδρας”.

Θα προβληθεί η ταινία μικρούς μήκους «Πυραμίδα» του Δημήτρη Παπαθανάση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27.

«Τα Χριστούγεννα των άλλων»

Παράλληλα, η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, εκδήλωση με τίτλο: «Τα Χριστούγεννα των Άλλων».

Θα διαβαστούν ιστορίες αγάπης κι αλληλεγγύης από τους ανθρώπους και για τους ανθρώπους αυτής της πόλης που έγραψε ο Τάσος Βαλμάς για τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο, για την διαφορετικότητα, τον πόνο, την αδελφοσύνη, την αγάπη που όλα τα απαλύνει. Μοναδικός προορισμός για αυτήν την γραφή να ξυπνήσει μέσα μας την αλληλεγγύη, την καλοσύνη, την ανθρωπιά, για έναν καλύτερο κόσμο…

Την εκδήλωση συντονίζει η βιβλιοθηκονόμος Ευγενία Μυλωνά.

Αφήγηση:

Έλσα Οικονομίδου, βιβλιοθηκονόμος,

Φιλίτσα ΣοφιανούΛεονταρίδου, εκπαιδευτικός,

Αγγελική Φατίση, ηθοποιός

Κώστας Πλασταράς, ηθοποιός και

Τάσος Βαλμάς, συγγραφέας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά οι Κωνσταντίνος Μακρής, με κλαρινέτο και Αθανάσιος Τσακμάκης με πιάνο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.