Ενώνουν δυνάμεις Ορφανός και Κυριζίδης;

Διεργασίες και συζητήσεις για μεταγραφές και νέες συνεργασίες και συνενώσεις δεν έχουμε μόνο στην πολυδιάσταση και πολυτασική κεντροαριστερά αλλά και… στον χώρο της συντήρησης και της “δεξιάς πολυκατοικίας”. Μπορεί εκεί ψηλά στα ρετιρέ της ελίτ και των χρισμένων εκλεκτών της ηγεσίας του Κούλη και του Αδωνη και των λοιπών σούπερ νεοφιλέλε και δεξιών δυνάμεων, να δεσπόζει η αδιαφιλονίκητη υποψηφιότητα Ταχιάου, προς τα κάτω όμως, στα μεσαία λαϊκά διαμερίσματα και στα ισόγεια, όπου μπαινοβγαίνει ο πολύς κόσμος της παράταξης, άλλο είναι το κλίμα. Εκεί ψάχνονται, διότι ο εκλεκτός της κομματικής και επιχειρηματικής ελίτ δεν τραβάει ούτε στην κατηφόρα. Και δεν τραβάει ούτε με τις σημαίες ούτε με τα νταμπούρλα των πληρωμένων δημοσκοπήσεων.

Αυτός που δείχνει να κερδίζει τη μάχη στη δεξιά πολυκατοικία είναι ο Γιώργος Ορφανός, γεγονός που έχει προκαλέσει λύσσα κακιά στον Ταχιάο. Κι ο… Λάκης τσατίζεται ακόμα περισσότερο γιατί ο Ορφανός δεν ασχολείται. Δεν κουνάει ούτε βλέφαρο. Λέτε να είναι βουδιστής; Πολύ ζεν κατάσταση.

Σ αυτό λοιπόν το πλαίσιο, οι άλλοι, οι εκ των δεξιών υποψήφιοι, έχουν αρχίσει να το σκέφτονται το έργο. Μένει να δούμε αν στην τελική ευθεία υπάρξουν… συσσωματώσεις που λένε οι αριστεροκεντροαριστεροί. Αν δηλαδή κάποιες παρατάξεις συνεργαστούν και ενωθούν σε ένα κοινό σκοπό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις ή επαφές μεταξύ των παρατάξεων Ορφανού – Κυριζίδη για σύμπλευση. Δηλαδή να πάει ο Μάκης στον Γιώργο, ο οποίος Γιώργος όταν ήταν υπουργός είχε πάρει τον Μάκη νομικό του σύμβουλο. Βέβαια ο Μάκης Κυριζίδης συνεχίζει κανονικά τον προεκλογικό του αγώνα και δηλώνει ότι δεν κάνει πίσω. Πάντως το κλίμα μεταξύ Γιώργου Ορφανού και Μάκη Κυριζίδη δεν είναι κλίμα αντιπαράθεσης. Το αντίθετο μάλιστα λένε οι πληροφορίες…

Φ.Δ.