Ένταση στο κέντρο της Αθήνας στο μαθητικό συλλαλητήριο

Ένταση στο μαθητικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Λίγο πριν τις 12 ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε μολότοφ και πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις και εκείνες απάντησαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια έγιναν στην πλατεία Συντάγματος.

Νωρίτερα με ένα μεγάλο πανό που γράφει: «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει», μαθητές και γονείς, ξεκίνησαν μεγάλο συλλαλητήριο κατά των αλλαγών στην Παιδεία που έχει προαναγγείλει το υπουργείο.

Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, αντιδρούν στις αλλαγές για τη βάση του 10, το βαθμό απολυτηρίου και την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων.

Λόγω του συλλαλητηρίου, κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Σταδίου και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν με καλέσματά τους γονείς και εκπαιδευτικοί, ενώ στο κάλεσμα τους οι μαθητές αναφέρουν:

“Με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, η πλέον κάτοχος της θέσης υπουργού παιδείας είναι η Νίκη Κεραμέως. Η νέα κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο, από τις 7 Ιούλη άρχισε να ανακοινώνει αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που έχουν σκοπό να επιβαρύνουν ακόμα πιο πολύ τις ζωές μας ως μαθητές και μαθήτριες. Πιο συγκεκριμένα:

  • Επαναφορά της τράπεζας θεμάτων, που έχει θέματα εκτός ύλης στις γραπτές προαγωγικές εξετάσεις του Λυκείου.
  • Ο βαθμός του απολυτητηρίου θα συνυπολογίζεται από τις τρεις τάξεις στο Λύκειο.
  • Στις πανελλήνιες εξετάσεις θα υπάρχει βάση του 10. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι βάσεις και όλο και λιγότεροι/ες να περνάνε στο πανεπιστήμιο, στην σχολή που επιθυμούν
  • Τα ΑΕΙ θα καθορίζουν την ζήτηση και τα αποτελέσματα των μαθητών”.