Εντοπίστηκαν πάνω από 20 κιλά κοκαΐνης και χάπια ecstasy μέσα σε αυτοκίνητο

Μετά από μια συντονισμένη επιχείρηση των στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σε συνεργασία με το Τελωνείο συνελήφθησαν, το πρωί της Δευτέρας, δυο άνδρες, ηλικίας 30 και 61 ετών, καθώς μέσα στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, σχεδόν 20 κιλά και χιλιάδες ναρκωτικά χάπια.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από Μικτό Κλιμάκιο Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και του Τελωνείου Ρόδου στο λιμένα “Ακαντιάς” του νησιού κατά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου, αυτοκίνητο δεν σταμάτησε σε σήμα στελέχους του Τελωνείου Ρόδου για έλεγχο και βγήκε από το λιμάνι με αυξημένη ταχύτητα.

Ακολούθησε συντονισμένη επιχείρηση καταδίωξης με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου κοντά στη νέα μαρίνα Ρόδου. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν οι δυο άνδρες (με Ισραηλινά διαβατήρια) οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στους χώρους αποσκευών του αυτοκινήτου:

– Τριάντα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη συνολικού μικτού βάρους είκοσι κιλών και πεντακοσίων ενός γραμμαρίων (20,501kg).

– Έντεκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με λογότυπο το σήμα της εταιρείας AUDI, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και διακοσίων δεκαέξι γραμμαρίων (25,216kg), δηλαδή περίπου 54.719 δισκία.

– Έντεκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), ερυθρού χρώματος, με το λογότυπο ”UPS”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι πέντε κιλών και εκατόν εξήντα έξι γραμμαρίων (25,166kg), δηλαδή περίπου 56.120 δισκία και

– Έντεκα πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν δισκία ECSTASY (MDMA), γκρι χρώματος, με το λογότυπο ”SILVER”, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τεσσάρων κιλών και επτακοσίων εξήντα επτά γραμμαρίων (24,767kg), δηλαδή περίπου 55.478 δισκία.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε η κοκαΐνη και τα περίπου 166.317 δισκία ECSTASY, το χρηματικό ποσό των 8.100 ευρώ, δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας, μία συσκευή GPS καθώς επίσης και το αυτοκίνητο.