Επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές είχε στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομίας

Επαφές με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC) είχε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στις ΗΠΑ, λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι θα βοηθήσουν τη χώρα μας στις προσπάθειες που καταβάλλει ώστε να επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, ο υπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με αμερικανούς και ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες, που είτε δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας είτε ενδιαφέρονται για επενδύσεις, ενώ συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους hedge funds, οι οποίοι διαθέτουν ελληνικά ομόλογα και ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό τους.
Την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομίας μετέβη στην Ουάσιγκτον όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, και τον διευθυντή Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Διεθνούς Οργανισμού Χρηματοδότησης (IFC), Μάρκος Μπρούχις.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η δυνατότητα μεταφοράς τεχνογνωσίας από τους δύο οργανισμούς προς την Ελλάδα αναφορικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο επόμενο διάστημα.