Επαγγελματίες Πόντιοι και ακροδεξιοί τραμπούκοι

Ακόμη δεν έχει παραιτηθεί ο γενικός αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Ακόμη δεν έχει παραιτηθεί ο υπεύθυνος για την τήρηση της τάξης στη σύναξη των ποντιακών σωματείων, την πορεία που ακολούθησε και τη δολοφονική επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Ακόμη δεν έχει συλληφθεί ούτε ένας από τους επαγγελματίες Πόντιους που με εμπρηστικά και υβριστικά συνθήματα καλλιέργησαν το κλίμα για την επίθεση.

Από καταγγελίες χορτάσαμε. Κατήγγειλαν και οι ομοσπονδίες των Ποντίων τη δολοφονική (το τονίζω) επίθεση. Την επίθεση που έγινε μπροστά στα μάτια τους, την επίθεση που ουδείς -εκτός από έναν κύριο που δεν γνωρίζω και την κ. Γούλα- δεν προσπάθησε να αποτρέψει, την επίθεση που συνέβη λίγο μετά τις δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη στις κάμερες και το υβρεολόγιο εναντίον όλων και του κ. Μπουτάρη ειδικότερα. Τη στιγμή μάλιστα που ο κ. Μπουτάρης αποχωρούσε από τη συγκέντρωση, ο κ. Ψωμιάδης άρχισε να φωνάζει: «(…) Τον βλέπετε; Αυτός έχει ξεπουλήσει τη Μακεδονία. Ναι αυτός. Αυτή η χολέρα, αυτό το τραβέλι το πολιτικό».  Η εικόνα και η δήλωση Ψωμιάδη είναι αναρτημένη στο σάιτ epilecta.com.

 

Η επίθεση που επακολούθησε είχε τα χαρακτηριστικά της απόπειρας δολοφονίας. Ενας άνθρωπος 77 ετών έχει πέσει στο έδαφος έπειτα από χτυπήματα 5-6 τραμπούκων. Τον χτυπάνε στο κεφάλι, ένας τον βοηθάει να σηκωθεί και μαζί με την κ. Γούλα τον απομακρύνουν. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί αντί να εμποδίσουν τον επόμενο που πηδάει στον αέρα για να χτυπήσει με τα δυο πόδια τον δήμαρχο, κοιτάνε αλλού, οι οργανωτές είναι άφαντοι.

Φασίστες; Προφανώς! Επαγγελματίες Πόντιοι; Αυτό να μας το ξεκαθαρίσουν οι οργανωτές. Δεν τους ξέρουν; Οι φωτογραφίες -ευτυχώς- είναι πεντακάθαρες και δείχνουν τα πρόσωπα των τραμπούκων.

Αλήθεια: η αστυνομία δεν γνώριζε τι είναι τα ποντιακά σωματεία, ώστε να στείλει επαρκείς δυνάμεις για να εμποδίσουν μια χούφτα ανθρώπων από τις λίγες εκατοντάδες των συγκεντρωμένων να το παίξουν γκοτζαμάνηδες;

 

Αυτή η ιστορία με τα διάφορα σωματεία που ανέλαβαν να ασκήσουν την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας εδώ και χρόνια, σωματεία που ουδείς γνωρίζει από πού χρηματοδοτούνται, σωματεία που τα μέλη τους παρελάσανε με στρατιωτικό βήμα χτες στην παραλία της Θεσσαλονίκης (δυο φορές μάλιστα) για να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ίσως λόγω της αναιμικής συγκέντρωσης που προηγήθηκε, πρέπει να ελεγχθούν, όπως συμβαίνει και με τον τελευταίο εργατικό ή πολιτιστικό σύλλογο. Πόσοι ψηφίζουν σ’ αυτά τα σωματεία και δηλώνονται ως ποντιακά, μονοπωλώντας την εθνικοφροσύνη;

Και μιας που μπήκε στο χορό η εισαγγελία, καλό θα είναι να αναζητήσει τους λόγους που εκφωνήθηκαν πριν από τη δολοφονική επίθεση.

Οι Πόντιοι είναι παιδιά και εγγόνια προσφύγων της Μικρασίας. Η οργανωμένη τους παρουσία οδήγησε την ελληνική Βουλής να αναγνωρίσει τη γενοκτονία που υπέστησαν από τις οθωμανικές αρχές και τους νεότουρκους. Αντίστοιχη γενοκτονία, εθνοκάθαρση, ολοκαύτωμα, πείτε το όπως θέλετε υπέστησαν και οι μικρασιάτες της Μαγνησίας, της Γαλατοφρυγίας, της Καππαδοκίας κ.λπ. που τα σωματεία τους ποτέ δεν κατέφυγαν σε βιαιότητες ούτε αγκάλιασαν (κάθε άλλο μάλιστα) τους φασίστες. Οι Πόντιοι θέλουν να ξεχωρίζουν. Το κατάφεραν. Να τους χαίρονται αυτοί που τους αναδεικνύουν στις διοικήσεις των σωματείων τους.