Επιχειρείται να τιναχτεί στον αέρα η πρώτη δίκη στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ

Με νομικά προσχήματα καλείται το ΣτΕ να αποφασίσει για το αν ήταν νόμιμη η συγκρότηση του Δ.Σ. (του ΕΟΔΥ) που αποφάσισε τη συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας και για την πράξη της απάτης.

Επικαλούμενοι νομικά προσχήματα, οι συνήγοροι κατηγορουμένων στην πρώτη δίκη στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ προσπαθούν να ματαιώσουν τη δικαστική διαδικασία που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο μετά από τρία χρόνια και αφού η εισαγγελέας έχει ήδη ολοκληρώσει την καταδικαστική πρότασή της.

Καλούν τώρα το ΣτΕ να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή την προσφυγή του κατηγορούμενου πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ οδηγώντας έτσι στην ντε φάκτο αθώωση κατηγορουμένων από την κατηγορία της απάτης σε βαθμό κακουργήματος.

Με μαγικούς τρόπους, όπως καθυστερήσεις, αλλαγές νόμων, ανυπόστατα κωλύματα και θεωρίες περί σκευωριών, το ΚΕΕΛΠΝΟ (νυν ΕΟΔΥ) κατοχυρώνει πλέον επάξια τον χαρακτηρισμό που έδωσε η ίδια η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ότι ο φορέας αυτός υπήρξε διαχρονικά «η offshore του Δημοσίου».

Για ακόμα μια φορά μέσω του ΣτΕ επιχειρείται η ανατροπή βουλεύματος με καραμπινάτες κατηγορίες που ζημίωσαν σε διάστημα μόλις δύο χρόνων (2004-2005) το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 850.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός της μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ από 6,5 εκατ. το 2004, χωρίς καμιά αιτιολογία, το 2005 ανήλθε σε 9 εκατ., στοιχίζοντας δηλαδή 2,5 εκατ. επιπλέον στο ελληνικό Δημόσιο.

⇒ Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.