«Εποικισμός στον Άρη» από μαθητές της Λαμίας σε διαγωνισμό ρομποτικής

Ο «εποικισμός στον Άρη» ήταν το θέμα του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Λαμίας. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, στον οποίο συμμετείχαν μαθητές από τη Στερεά Ελλάδα, παρουσιάστηκαν ρομπότ, εφαρμογές με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, κατασκευές με αυτοματισμούς που λύνουν καθημερινά προβλήματα, και ιστορικά θέματα.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 300 μαθητές και εκπαιδευτικοί Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της Περιφέρειας και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικής και Τεχνολογικής Καινοτομίας και Συνεργασίας «Εργαστήρι STEM» και τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας.

Η διαγωνιστική πίστα του Γυμνασίου προσκάλεσε τους μαθητές να κατασκευάσουν γρήγορα ρομπότ που θα επιλύουν προβλήματα που σχετίζονται με το ιστορικό θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες (Φρυκτωρίες)».

Οι μαθητές του Λυκείου κλήθηκαν να δημιουργήσουν μία κατασκευή ελεύθερης έμπνευσης, η οποία θα λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα περιέχει αυτοματισμούς που λύνουν προβλήματα στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, σύμφωνα με το θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Επιχειρηματικότητα».

Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ευφάνταστες κατασκευές, να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις, καθώς επίσης και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές και με τους μαθητές που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

Οι ομάδες που βραβεύτηκαν θα λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.