Επιμένει στις συγκλίσεις ο Λαμτζίδης

Επιμένει στη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων στην Καλαμαριά, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Συνεργασίας (ΡΕΚΚ), Μανώλης Λαμτζίδης.

Εκτιμά ότι η προσπάθεια για συγκλίσεις δεν πρέπει να σταματήσει, αν δεν ολοκληρωθεί ο κύκλος των επαφών και των συζητήσεων, με όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου στην Καλαμαριά. Η ΡΕΚΚ, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει πληρώσει ακριβά το άνοιγμα της στον ευρύτερο χώρο του κέντρου.

Στελέχη και δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, που δεν θέλουν τη συνεργασία με τον νυν δήμαρχο Θεοδόση Μπακογλίδη, ο οποίος πολιτικά πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, ήδη έχουν εγκαταλείψει την ΡΕΚΚ και έχουν συγκροτήσει άλλη παράταξη την «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», με επικεφαλής τον Άρη Τεμεκενίδη. «Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχει έδαφος συνεργασιών. Έχουμε καταθέσει πρόταση 18 σημείων και καλούμε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε διάλογο χωρίς προαπαιτούμενα» τονίζει ο Μ. Λαμτζίδης.

Τι λένε οι άλλοι; Ο μεν Τεμεκενίδης δεν θέλει τον Μπακογλίδη και διεκδικεί να ηγηθεί της αντιπολίτευσης στο δήμο, ενώ ο Μπακογλίδης έχει εσωτερικές τριβές καθώς η δεξιά πτέρυγα του συνδυασμού του δεν θέλει συνεργασία με… κομμουνιστές…

Φ.Δ.