Επίσκεψη Π. Κουρουμπλή στα βόρεια Δωδεκάνησα

Από το ακριτικό Αγαθονήσι ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στα βόρεια Δωδεκάνησα ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός, Νεκτάριος Σαντορινιός, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Σταμάτη Ράπτη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι δυο υπουργοί έτυχαν θερμής υποδοχής από τους κατοίκους του ακριτικού νησιού και στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ενημερώθηκαν τόσο από τους ίδιους, όσο και από τον δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κόττορο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Μεταξύ άλλων ζήτησαν την βελτίωση των λιμενικών υποδομών, τη στελέχωση των υπηρεσιών με υπαλλήλους, την αύξηση των κεντρικών αυτοτελών πόρων, καθώς επίσης και εγκατάσταση κεραιών της Digea για να λαμβάνουν το επίγειο ψηφιακό σήμα.

Για τα ζητήματα αυτά, οι δύο υπουργοί υποσχέθηκαν ότι θα επιδιώξουν λύσεις το συντομότερο δυνατό, με δεδομένο μάλιστα ότι για κάποια εξ αυτών έχουν ήδη δρομολογηθεί οι διαδικασίες επίλυσής τους.

Αυτή την ώρα οι δύο υπουργοί, βρίσκονται στους Λειψούς, όπου έχουν συνάντηση με τον δήμαρχο, Φώτη Μάγγο, εκπροσώπους των τοπικών φορέων και κατοίκους του νησιού.

Στη συνέχεια πρόκειται να επισκεφθούν τη Λέρο, την Κάλυμνο (όπου ο υφυπουργός, κ. Σαντορινιός θα παραμείνει για να έχει συνάντηση με τους ψαράδες του νησιού) και την Κω, όπου το απόγευμα είναι προγραμματισμένη ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Κουρουμπλής θα ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα που υπάρχουν στο νησί.