Επεισοδιακή σύλληψη διακινητή μεταναστών τα ξημερώματα στην Ξηροκρήνη

Έναν 35χρονο διακινητή μεταναστών συνέλαβαν σήμερα τα ξημερώματα οι αστυνομικοί έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στην περιοχή της Ξηροκρήνης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 35χρονος, από το Ιράν, στην περιοχή των Αμπελοκήπων και του έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ωστόσο αυτός δε συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε τελικά στην περιοχή της Ξηροκρήνης ενώ ο 35χρονος επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας αλλά συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν έξι άτομα, από την Παλαιστίνη, το Ιράκ, τη Συρία και την Υεμένη, τα οποία όπως διαπιστώθηκε είχαν περάσει τα σύνορα από την ελληνοτουρκική μεθόριο στον Έβρο και είχαν προορισμό τη Γερμανία.

Σε βάρος του 35χρονου που συνελήφθη καθώς και σε βάρος συνεργού του, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας», «Συμμορίας», «Απείθειας» και «Αντίστασης».