Επιστολή για τα προβλήματα στο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ»

Επιστολή για τον β’ κύκλο του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ» έστειλε σήμερα στους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργος Στασινός.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ διατυπώνει προτάσεις για την επίλυση προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εκ νέου με την έναρξη του β’ κύκλου του προγράμματος και τη λειτουργία της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ζητώντας και την προώθηση της διαδικασίας για να υπάρξουν επιπλέον πόροι.

Κάνει λόγο για προβλήματα, που παρατηρήθηκαν κατά την πρόσβαση στην πλατφόρμα του προγράμματος, γεγονός που -όπως σημειώνει- «δημιουργεί αφόρητη πίεση μεταξύ επαγγελματιών και ιδιοκτητών ακινήτων, για κάτι που δεν φέρουν καμία ευθύνη, ενώ χιλιάδες μηχανικοί έχουν επωμιστεί τεράστιο φόρτο εργασίας και μεγάλες ευθύνες απέναντι στους πελάτες τους, οι οποίες είναι εξαιρετικά δυσανάλογες με την εξαιρετικά χαμηλή αμοιβή που προβλέπεται να επιχορηγεί το πρόγραμμα».

Στην επιστολή, ο κ. Στασινός απαριθμεί έξι προτάσεις για την επίλυση των προβλημάτων και θέτει το ΤΕΕ στη διάθεση των υπουργείων για παροχή της σχετικής τεχνογνωσίας.