Επίθεση με βιτριόλι: Οι τελευταίες κλήσεις της δράστιδας

Μια κλήση με τηλεκάρτα από καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ προς εταιρεία ταξί, προκειμένου να μεταβεί και να αποχωρήσει από  το σημείο της επίθεσης η γυναίκα που έριξε το βιτριόλι, είναι το βασικό στοιχείο της αστυνομίας για την εξιχνίαση της επίθεσης πριν από 12 ημέρες στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου.

Σύμφωνα με το in.gr, η αστυνομία οδηγείται στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω επίθεση «δεν ήταν μία σπασμωδική  εκδικητική επίθεση όπως φαινόταν αρχικά. Είχε σημαντική οργάνωση,  υπήρχε γνώση των κινήσεων της 34χρονης κι ελήφθησαν μέτρα ασφαλείας για να μην εντοπισθεί η γυναίκα που έριξε το καυστικό υγρό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία έχει εξετάσει 3 – 4 βασικά σενάρια – σχετικά με διάφορα  πρόσφατα  συμβάντα στο προσωπικό κι επαγγελματικό περιβάλον της 34χρονης – για τα κίνητρα και τις εμπλεκόμενες στην επίθεση με το βιτριόλι. Όμως όλα αυτά τα σενάρια δεν οδηγούν πουθενά, με τις υπόπτους  (ορισμένες ελληνικής καταγωγής κι άλλες αλλοδαπές) να έχουν  ιδιαίτερα ισχυρά αλλοθι, ενώ κι ο σωματότυπος της γυναίκας που απεικονίζεται σε βίντεο είναι διαφορετικός από εκείνον διαφόρων υπόπτων.

Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις αλλά όχι απόλυτη βεβαιότητα, ότι  η φυσική αυτουργός ίσως να μην έχει δράσει με δική της πρωτοβουλία αλλά να της έχει ανατεθεί από άλλον, άντρα ή γυναίκα, με βασικό ίσως κριτήριο και μέλημα αυτής της «στρατολόγησης» η γυναίκα που επιτέθηκε να μην μπορεί εύκολα να εντοπισθεί, να μην μπορεί να συνδεθεί με κάποιο  από τα άτομα με τα οποία να είχε προστριβές η 34χρονη. Μάλιστα δεν έχει αποκλεισθεί η περίπτωση η φυσική αυτουργός να προέρχεται από περιοχή που βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Η αστυνομία έχει καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα για τέσσερις βασικούς λόγους:

  1. Απο τις καταθέσεις περίπου 20 – 30  ατόμων, έχουν προσδιορισθεί όλες οι προσωπικές  εκκρεμότητες που είχε πρόσφατα η 34χρονη και έχει εξαντληθεί η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι άλλο που δεν έχει ανιχνευθεί από την αστυνομική  έρευνα. Οι αστυνομικοί πάντως δεν  μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η επίθεση να προέρχεται από άτομο που είχε πολύ παλαιότερη προστριβή με την 34χρονη, κάτι όμως που θεωρείται «μικρών πιθανοτήτων».
  2. Η 34χρονη δηλώνει σε επίσημες και μη καταθέσεις της ότι δεν γνωρίζει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι.
  3. Από κάμερες αλλά κι από περιγραφές ατόμων που φαίνεται να συνάντησαν τη δράστιδα δεν προκύπτει  ομοιότητα με κάποιο πρόσωπο που σχετίζεται με τις  εξετασθείσες  εκδοχές,
  4. Το γεγονός ότι η δράστις προχώρησε στην κλήση του ταξί με τη χρήση τηλεκάρτας αποτελεί δείγμα των γνώσεων, της προεργασίας και των ασφαλιστικών «δικλείδων» από τους οργανωτές της επίθεσης, ώστε να μην εντοπισθεί από αναλύσεις κλήσεων κινητών ή άλλες τεχνικές μεθόδους η  γυναίκα που έριξε το βιτριόλι. Αξίζει να σημειωθεί ότι κλήσεις με τηλεκάρτες πραγματοποιούν συχνά μελη ενόπλων  οργανώσεων για να προειδοποιήσουν για επιθέσεις τους, να προχωρούν σε ανάληψη ευθύνης κλπ. Η γυναίκα πιθανόν προχώρησε αυτή την επιλογή κλήσης «ραδιοταξί» γιατί κρίθηκε ότι έτσι δεν θα καταγραφόταν το όχημα που θα χρησιμοποιούσε στην επίθεση, θα εξαΰλωνε ευκολότερα τα ίχνη της ή γιατί  ακόμη δεν είχε  διαθέσιμο ΙΧ, μοτοσικλέτα κλπ.

Πλέον η αστυνομία προσπαθεί να αντλήσει στοιχεία από τις κάμερες κοντά στο καρτοτηλέφωνο από όπου έγινε η επίμαχη κλήση. Ακόμη αναζητούνται στοιχεία από τον χώρο πώλησης της τηλεκάρτας, ενω εξετάζεται αν από την ίδια τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί κι άλλες κλήσεις.

Επιπλέον ελέγχονται τα σημεία επιβίβασης κι αποβίβασης της μυστηριώδους γυναίκας, οι τυχόν συνομιλίες με το κέντρο ταξί κλπ. Ακόμη επιχειρείται άρση απορρήτου συνομιλιών κι επικοινωνιών σε τουλάχιστον 6-7 άτομα και σαρώσεις κλήσεων για να διαπιστωθεί τυχόν αλληλουχία τηλεφωνικών επαφών που σχετίζονται με προσυνενοήσεις φυσικών κι ηθικών αυτουργών. Ελεγχος γίνεται και σε προφίλ στο Facebook που έχουν  πρόσωπα που αναφέρονται στη υπόθεση.