Επίθεση στα γραφεία της αφγανικής κοινότητας, απειλές στην Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Επίθεση δέχθηκαν τα γραφεία της Αφγανικής κοινότητας στη Χαλκοκονδύλη 35 στην Αθήνα. Η επίθεση έγινε μετά τη 1 το μεσημέρι από αγνώστους, όπως ενημερώνει μέσω του facebook η αφγανική κοινότητα, αναρτώντας παράλληλα φωτογραφίες από τις καταστροφές που υπέστησαν τα γραφεία της.

Σύμφωνα με την «Αυγή», λίγη ώρα νωρίτερα απειλές από την φασιστική οργάνωση «Κρυπτεία» δέχθηκαν στα γραφεία της Έλληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Απειλές από την «Κρυπτεία» στην Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

“Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει ότι σήμερα, μετά και από απειλές που είχαν πρόσφατα διατυπωθεί τηλεφωνικά, η Κρυπτεία μας απείλησε εκ νέου, αυτή τη φορά στο γραφείο μας στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου της πολυκατοικίας και από το θυροτηλέφωνο δήλωσαν “είμαστε από την Κρυπτεία, ήρθαμε να σας πούμε τα κάλαντα είτε πάνω είτε στο δρόμο, όπου σας πετύχουμε”, ρώτησαν αν τους ξέρουμε και σε ερώτηση συνεργάτιδάς μας για το σκοπό της επίσκεψης απάντησαν “να προσέχετε πάρα πολύ”.

Λίγο μετά, την ώρα που καταθέταμε μήνυση για το περιστατικό ζητώντας από τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές να πράξουν τα αυτονόητα, μάθαμε για τον εμπρησμό στο γραφείο της αφγανικής κοινότητας, με ανάληψη ευθύνης από την ίδια οργάνωση.
Είναι προφανές, μετά και τα πρόσφατα κρούσματα φασιστικής βίας, ότι απαιτείται από όλους, κοινωνικούς φορείς και όργανα της Πολιτείας, ιδιαίτερη επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση αυτής της πραγματικής απειλής κατά της Δημοκρατίας”.