Επίθεση στο Α.Τ. Ομόνοιας, τέσσερις αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Περίπου πενήντα άτομα, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, «φαίνεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», επιτέθηκαν απόψε με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

Αρχικά, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, τα άτομα αυτά, λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ’ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου, ενώ στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου. Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας προγραμματίζει για τις 12:00 η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών για την επίθεση.