Επιτροπή συντονισμού αναπτυξιακών συνεδρίων προτείνει ο περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας

Τη σύσταση επιτροπής συντονισμού που  θα δώσει υπεραξία στα συνέδρια που πραγματοποιούνται σε κάθε Περιφέρεια, αξιοποιώντας τη μεθοδολογία που αναπτύχθηκε με τη μετεξέλιξή τους σε προγράμματα που θα πρέπει να παρακολουθούνται ως προς την εφαρμογή και την αποτελεσματικότητά τους, προτείνει με επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και το Γραφείο Πρωθυπουργού, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρος Καρυπίδης.

Στην επιστολή του ο κ. Καρυπίδης τονίζει ότι στόχος της Επιτροπής θα είναι η εθνική προσπάθεια αναμόρφωσης ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και έργο της η διαβούλευση, ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός, η προώθηση και η συνδρομή υλοποίησης των συμφωνημένων έργων, ενεργειών δράσεων και νομοθετικών πρωτοβουλιών.

Τον περασμένο Ιούλιο, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε το πρώτο αναπτυξιακό και παραγωγικό συνέδριο στην χώρα, ακολούθησε αυτό της Στερεάς Ελλάδας και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, αντίστοιχα τέτοια συνέδρια θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα και στις 13 περιφέρειες της χώρας.