Εραστές της μονοφωνικής «πολυφωνίας»!

Η χυδαιότητα, η αναίδεια, οι τραμπουκισμοί, ενδημούσαν ανέκαθεν στη γαλαζοπράσινη δεξιά. Επίγονοι των προσκυνημένων και της χούντας (μιας και δεν αποδοκιμάζουν σχετικές δηλώσεις π.χ. της κ. Βούλτεψη ή κάποιων ποδογράφων), εισήγαγαν νέα θεωρία περί διαπλοκής: μπορείς να είσαι εργολάβος και καναλάρχης αν το επίθετο σου αρχίζει από Μπ., αλλά αν αρχίζει από Καλ.* απορρίπτεσαι. Μπορείς να είσαι εφοπλιστής, πετρελαιάς και καναλάρχης αν το επίθετο σου αρχίζει από Αλ. ή Βαρ. Απορρίπτεσαι αν κάνεις μπίζνες στη Ρωσία και είσαι ΠΑΟΚ, ενώ είσαι εκλεκτός αν ήσουν ασφαλιστής και διατέλεσες πρόεδρος του Αρη! Γενικά, μόνον οι καραδεξιοί μπαταξήδες δικαιούνται να έχουν κανάλια, ειδικά όσοι δανείζονται με αέρα.

ΤΟΥ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΤΣΑΟΥΣΙΔΗ

Επειτα από τη σαγωνιά που έφαγαν με τα 264 εκατομμύρια του διαγωνισμού για τις άδειες (το πολύ 30 εκατομμύρια, έλεγαν), Μητσοτάκης και Γεννηματά ψάχνουν τώρα σωσίβια στους συνδικαλιστές της γαλαζοπράσινης παρέας, στους πολύ αριστερούς (ναι, διαβάστε ανακοινώσεις ΛΑΕ κ.λπ.) και στο ΚΚΕ (που ξέχασε τη «συνδρομή» από τον 902)!

Τους πονάει που θα μείνουν άνεργοι (ας διαλέξουν επιτέλους, 2.500 ή 700;) εργαζόμενοι στα κανάλια που θα κλείσουν, ή διότι το μπαράζ ψευδών που εξαπέλυαν κάθε βράδυ 6,5 κανάλια θα εκτοξεύεται τώρα από 3 ή 4; Πλήττεται η πολυφωνία της μονοφωνίας! Και θρηνεί για μελλοντικούς ανέργους η κ. Φώφη, υπουργός της κυβέρνησης που έκλεισε την ΕΡΤ!

Περί ονειρώξεων!

Θα σταθώ στους 500 εργαζόμενους στο MEGA που ζητούν και από την κυβέρνηση «να αναλάβει τις ευθύνες της […] και να έλθει σε συνεννόηση με τις διοικήσεις των τραπεζών προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις». Δηλαδή, η κυβέρνηση να παρανομήσει και οι τράπεζες των οποίων τη χασούρα πληρώσαμε όσοι φορολογούμαστε, να χαρίσουν 30 εκατομμύρια από τα θαλασσοδάνεια στους Ψυχάρη, Μπόμπολα και Βαρδινογιάννη, διότι οι φουκαράδες πένονται και δεν πληρώνουν το προσωπικό τους; Δεν άκουσαν τίποτα για τα κέρδη των άλλων εταιριών τους, για τα δάνεια που «αποθηκεύονταν» αλλού;

«Ακόμη και αν η κυβέρνηση έχει λόγους να τιμωρήσει την επιχείρηση», λένε οι εργαζόμενοι. Μήπως δείχνουν να προσχωρούν στην άποψη της ΝΔ; Κρίμα.

Δεν άκουσα επίσης τίποτα από τους εργαζόμενους αυτούς (που είναι στην πράξη άνεργοι και χωρίς αποζημίωση εδώ και τουλάχιστον 5 μήνες) για τις εξωφρενικές αμοιβές των μεγαλοστελεχών του καναλιού, για τους πολυθεσίτες, για το ότι όλοι όσοι εμφανίζονταν στο γυαλί τσαλαπατούσαν δεοντολογία και νόμους, στηρίζοντας με πάθος τις κυβερνήσεις ΠαΣοΚ – ΝΔ, όταν μάλιστα οδηγούσαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύρια Ελληνες.

Γιατί δεν αντέδρασαν οι εργαζόμενοι του Mega στις διαβεβαιώσεις του κ. Μ. Καψή και κατόπιν του υιού Ψυχάρη που είπε στη Βουλή; «Μην έχετε ονειρώξεις. Το Mega δεν πρόκειται να κλείσει»; Ονείρωξη σημαίνει ακούσια εκσπερμάτωση κατά την ώρα του ύπνου που δεν οφείλεται σε παθολογικούς λόγους / ρεύση**. Εντάξει, ο νέος είναι ειδήμων, αυτοί δεν άκουσαν;

Χουβαρντάδες!

Ούτε είδαν ότι οι δισεκατομμυριούχοι μέτοχοι δεν προσκόμισαν μια εγγυητική 3 μόλις εκατομμυρίων για την άδεια; Η ανεργία είναι πολύ σκληρή, αλλά η αλήτικη συμπεριφορά απέναντι στους εργαζόμενους του Mega μήπως υποβοηθήθηκε από δουλικά «στελέχη»;

Από κοντά ο ιδιώτης του ΣΚΑΪ που «έπαιξε» με τις μεθόδους των ομοϊδεατών του στη Μακρόνησο για να διαλύσουν ψυχικά και σωματικά χιλιάδες αγωνιστές και η ασθμαίνουσα να προλάβει κανένα «στασίδι», κ. Βούλτεψη. Επικαλείται πάντα τους (υπαρκτούς ώς ένα διάστημα) αγώνες του πατέρα της και δηλώνει ότι τον Παττακό και τον Παπαδόπουλο τους νομιμοποίησαν τα δημοψηφίσματά τους! Και ο παιδιόθεν αντιστασιακός αρχηγός της σιωπά για την ύβρι!

Δεν θα κλάψω λοιπόν για τους παπαγάλους, αν σκεφτούμε ότι το ένα αφεντικό τους, που είχε καταθέσει μέσω εξωχώριων δυο αιτήσεις αδειοδότησης, σταμάτησε -ο χουβαρντάς- στο ένα εκατομμύριο ετησίως για τη μια και στο 1,5 για την άλλη άδεια, ενώ απείχε επιδεικτικά από την υποτιθέμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Mega.

Η μέριμνα απαιτείται για τους μονοθεσίτες πρώην εργαζόμενους, ανάλογη με αυτήν που υπάρχει για τους υπόλοιπους ανέργους οι οποίοι εξακολουθούν να περνούν το ένα εκατομμύριο. Στην ίδια τάξη ανήκουν οι απλήρωτοι του Mega! Εκτός κι αν αυτοπροσδιορίζονται αλλιώς…

* Η εφημερίδα ΠΡΩΤΗ που έβγαζε ο πατέρας Καλογρίτσας ήταν φιλική προς ΚΚΕ και ΠαΣοΚ, ενώ πολεμούσε το ΚΚΕ εσ. Λοιπόν;

** (Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής – Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών [Ιδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη]).

Δημοσιεύτηκε στις 09/09/2016 στην εφημερίδα Αυγή.