Έρχεται η Εκλογική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία»;

Μεγάλη εκδήλωση στα μέσα Μαΐου με πολλούς υποψήφιους ευρωβουλευτές και υπουργούς ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει βέβαια των ευρωεκλογών. Επίσης ο σχεδιασμός περιλαμβάνει και την μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» για την Κεντρική Μακεδονία κάπου στα τέλη του ίδιου μήνα, 2-3 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, φυσικά με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κουμουνδούρου ο βασικός προβληματισμός είναι πως να πιέσουν τα πράγματα ώστε να μην υπάρξει χαλαρή ψήφος. Ο βασικός στόχος είναι να πιάσουν τις ψήφους των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο, οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο του αγώνα των εθνικών εκλογών» λένε στην Κουμουνδούρου και θέλουν να κινητοποιήσουν όσο γίνεται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το δυναμικό που συσπειρώνεται γύρω και κοντά στην Προοδευτική Συμμαχία.

Μετά την συγκρότηση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής του συνεργατικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, το επόμενο βήμα είναι, σε τοπικό επίπεδο να συγκροτηθούν ανάλογες εκλογικές ή συντονιστικές επιτροπές, δηλαδή ανά περιφέρεια και ανά νομό, οι οποίες θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και κινήσεις εξωστρέφειας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Στη Θεσσαλονίκη από όσα ξέρουμε προς το παρών δεν κινείται τίποτα προς αυτή τη κατεύθυνση. Το πράγμα ακόμα κυλάει χαλαρά. Ωστόσο κάποιοι το συζητάνε και θεωρούν πως άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί η Εκλογική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία». Μάλιστα οι «συμμαχικές δυνάμεις» σκέφτονται να αναλάβουν δικές τους πρωτοβουλίες, έχοντας και το πράσινο φώς, κεντρικά, από το ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν πρέπει να αφήσουμε τη δεξιά να αλωνίζει, πρέπει να βγούμε μπροστά. Η επιστροφή της δεξιάς στην εξουσία θα μας πάει πίσω στο καθεστώς σήψης και διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα» αναφέρουν. Ακριβώς τα ίδια λέει και ο Σκουρλέτης… σε συνέντευξη του στη «Νέα Σελίδα». Βρίσκονται δηλαδή εντός γραμμής.

Κι επειδή κάποιοι θα αναρωτιούνται από πού προκύπτει η Εκλογική Επιτροπή Θεσσαλονίκης του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» να θυμίσουμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας από το Γαλάτσι είχε τονίσει πως «η προοδευτική Συμμαχία δεν είναι ένας τίτλος κάτω από το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. Η προοδευτική Συμμαχία πρέπει να γίνει πράξη σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».

Φ.Δ.