Έρχεται το 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride

Το Σάββατο 18 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 3ου Αυτοοργανωμένου Thessaloniki Pride θα λάβουν χώρα από 13 έως 18 Μαΐου.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 18 Μαΐου:

11:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ πίσω από το Άγαλμα Βενιζέλου [στο χώρο θα βρίσκονται τραπεζάκια συλλογικοτήτων και body painting

14:00 πολύχρωμη ΠΟΡΕΙΑ ελεύθερης έκφρασης // PRIDE

«Ένα χρόνο μετά τα πρώτα “μακεδονομαχικά” συλλαλητήρια, στη Θεσσαλονίκη το εθνικιστικό παραλήρημα συνεχίζει, με ξεκάθαρα ομοφοβικό χαρακτήρα πια. Όμως, η αισχρή και γελοία απόπειρα για τη δημιουργία ενός “εθνικιστικού” Makedonian Pride απέτυχε! Μας βρήκε μπροστά της, εδώ στην “Θεσσαλονίκη, πόλη Αντιφασιστική”.

Παράλληλα φέτος, οι έμφυλες καταπιέσεις  έδειξαν τα δόντια τους σκληρότερα από παλιότερα – με φόρο αίματος τις γυναικοκτονίες. Όμως, στο δρόμο μας βρήκαν κι αυτές μπροστά τους, όπως και τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στην πόλη μας.

Φέτος, χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο: τη Zakie Oh, τον Ζακ Κωστόπουλο, μία Drag Queen ΛΟΑΤΚΙΑ+ ακτιβίστρια, δολοφονημένη μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια από τα χέρια φιλήσυχων καταστηματαρχών, πολιτών και μπάτσων. Φέτος η πατριαρχία μας έδειξε ξανά το πραγματικό της πρόσωπο. Και μας βρήκε, μας βρίσκει και θα μας βρίσκει μπροστά της.

Στην επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Stonewall, δεν ξεχνάμε τις διεκδικητικές ρίζες του αγώνα μας ενάντια στο σεξισμό, την  ομοφοβία και την τρανσφοβία που συνεχίζει να μας δολοφονεί!

Και γι’αυτό, ΛΟΑΤΚΙΑ+, γυναίκες, πρόσφυγες, μετανάστριες, εργάτριες, άνεργες, φοιτήτριες και όσοι/όσες στέκονται με αλληλεγγύη δίπλα μας ξαναβγαίνουμε στο δρόμο για να ταράξουμε τα νερά της Κανονικότητας. Βγαίνουμε με υπερηφάνεια στους δρόμους τιμώντας την εξέγερση του Stonewall!

Και γι’αυτό καλούμε όλες, όλ@, όλους σας στο 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride την εβδομάδα 13 με 18 Μάη με πορεία στην πόλη κι εκδηλώσεις σε στέκια της πόλης και στα Πανεπιστήμια -ενισχύοντας στον αγώνα για υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου-  για να συνεχίσουμε να πολεμάμε, με χρώματα, γκλίττερ και λουλούδια στ’ αυτιά το φασισμό, το σεξισμό, την τρανσφοβία και την ομοφοβία. Μέχρι να μην είμαστε ποτέ κατά μία λιγότερες.

Δε φοβόμαστε

Δεν ξεχνάμε

Δε συγχωρούμε

ZACKIE MEANS FIGHT BACK», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Συντονιστικό για το 3ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride.