Έρχεται το 6ο Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης

To 6ο «Φεστιβάλ Ποίησης Θεσσαλονίκης», έναν διαδικτυακό διαγωνισμό ποίησης για την Ελλάδα και την Κύπρο, διοργανώνουν οι «Αργοναύτες» Μη Κυβερνητική Οργάνωση για τον Πολιτισμό, ο Εκδοτικός Οίκος «Υδρόγειος» και η Επιτροπή Απονομής Βραβείων.

Καλούνται να συμμετάσχουν ποιήτριες και ποιητές, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου, από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η κάθε ποιήτρια και ο κάθε ποιητής καλείται να στείλει ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας, μέχρι τρία ποιήματά του, μαζί με έγχρωμη φωτογραφία του, το βιογραφικό του σημείωμα και την ταχυδρομική του διεύθυνση για να του στείλουμε ταχυδρομικά τα καλαίσθητα και καλλιτεχνικής αξίας βραβεία μας, που θα υπογράψει η Κριτική Επιτροπή. Χρόνος ηλεκτρονικής αποστολής των ποιημάτων από σήμερα έως και 12 Απριλίου 2020. Τα βραβεία θα ανακοινωθούν ζωντανά μέσω video που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής την 1 η Μαΐου 2020.

Την Κριτική Επιτροπή αποτελούν

1) ο κος Γιάννης Τζανής διδάκτορας της Φιλοσοφικής σχολής, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης 2θμιας Εκπαίδευσης νομού Θεσ/νίκης, Επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και Προϊστάμενος επιστημονικής καθοδήγησης εκπαίδευσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, λογοτέχνης και ποιητής,

2) Ο κος Πέτρος Μπέσπαρης, Φιλόλογος, πρώην προϊστάμενος 2 ου Γραφείου 2θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, λογοτέχνης και ποιητής,

3) Ο κος Θόδωρος Σαντάς, πολυβραβευμένος ποιητής και καθηγητής Μαθηματικών και

4) ο κος Ηλίας Φυτιλής Πρόεδρος των «Αργοναυτών» και του εκδοτικού οίκου «Υδρόγειος», εκδότης βιβλίων.

Η Κριτική Επιτροπή θα βαθμολογήσει τα ποιήματα και τα καλύτερα θα βραβευτούν με ένα Αριστείο Τιμής, (το καλύτερο ποίημα του διαγωνισμού), 3 (τρία) Βραβεία, 3 (τρείς) Επαίνους και 3 (τρείς) Τιμητικές διακρίσεις. Όσων τα ποιήματα κριθούν κατάλληλα για μελοποίηση θα ειδοποιηθούν και, αν το επιθυμούν, θα γίνουν τραγούδια από το μουσικό μας συγκρότημα που διευθύνει ο κος Τζόβενος Παντελής και θα γυριστούν και video-clip’s. Κόστος συμμετοχής στον διαγωνισμό 50 (πενήντα) ευρώ.

Όλοι οι συμετέχοντες θα καταχωρηθούν δωρεάν στην Εγκυλοπαίδεια Λογοτεχνών στο site www.idrogios.gr

Αποστολή των εγγράφων που ζητούνται στο [email protected]