Εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο δήμο Θέρμης

Σε εξέλιξη είναι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στο δήμο Θέρμης από την Αντιδημαρχία Συντήρησης -Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του δήμου.

Την τρέχουσα εβδομάδα, συνεργεία του δήμου παρεμβαίνουν με εργασίες καθαρισμού στο ρέμα της Θέρμης που βρίσκεται κοντά στο Φράγμα και σε κατοικημένες περιοχές. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται με μισθωμένο μηχάνημα, θα διαρκέσουν περίπου ένα δεκαήμερο.

Ο καθαρισμός ρεμάτων πραγματοποιείται σε όλη την έκταση του δήμου, καθώς – όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση – για μία ακόμη φορά εντοπίστηκαν και απομακρύνθηκαν φερτά υλικά και σκουπίδια.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μουστάκας δήλωσε ότι “ οι παρεμβάσεις συντήρησης των ρεμάτων πραγματοποιούνται στο σύνολό τους με τη χρήση μισθωμένου οχήματος, και δυστυχώς για μία ακόμη χρονιά τα ρέματα ήταν γεμάτα από ογκώδη απορρίμματα και φερτά υλικά που ανέκοπταν την ροή του νερού, με υψηλή επικινδυνότητα για πλημμύρα κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα”.

Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους δημότες να “ είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν τις ρίψεις ογκωδών υλικών, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πλημμυρών”.