Εργασίες συντήρησης σε οδικά δίκτυα του Ν. Θεσσαλονίκης

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει προγραμματιστεί να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης πρασίνου κατά μήκος της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων, με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Νέα Μουδανιά, από το Εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos έως τον κόμβο Ν. Ρυσίου, στο δεξί πρανές του δρόμου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν γύρω στις 7 το πρωί, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατούν.

Εργασίες συντήρησης έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν και στην Εθνική Οδό 16 Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019.

Πρόκειται για εργασίες καθαρισμού του ερείσματος (κοπή χόρτων-αποψίλωση δέντρων) και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και συγκεκριμένα στα τμήματα από τη διασταύρωση της Περιστεράς έως τα όρια του νομού και από τον κόμβο της Λακκιάς έως τη διασταύρωση της Περιστεράς.

Εργασίες προσωρινής αποκατάστασης τμημάτων οδοστρώματος για άρση επικινδυνότητας από τον κόμβο της Λακκιάς προς τα Βασιλικά και συγκεκριμένα σε εργασίες αποκατάστασης των καθιζήσεων του τμήματος οδού που διέρχεται από το κέντρο προσφύγων.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών η κίνηση των οχημάτων θα διενεργείται με εναλλάξ κυκλοφορία.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, με ώρα έναρξης στις 7 το πρωί.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και με το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, νέες εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στη 2η Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας (όρια Ν.Καβάλας) από σήμερα Δευτέρα 7 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα εκτελεστούν τμηματικά εργασίες καθαρισμού του ερείσματος (κοπή χόρτων-αποψίλωση δέντρων) και συγκεκριμένα στα τμήματα της 2η Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Ορίων Ν. Καβάλας από τα Λουτρά Απολλωνίας έως τον οικισμό Περιστερώνα στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, από τη γέφυρα Δερβενίου έως το φανάρι Καβαλαρίου και στις δύο κατευθύνσεις και 200 μέτρα πριν από τη διασταύρωση Σταυρού έως τα όρια του Νομού, στα άκρως επικίνδυνα σημεία και στις δύο κατευθύνσεις. Επιπροσθέτως θια πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος της 2ης Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-ορίων Νομού Καβάλας από τη διασταύρωση της Λητής επί της Ε.Ο. 2 έως το Καβαλάρι.