Οι εργαζόμενοι στο ΑΧΕΠΑ καταγγέλλουν τη διοίκηση για απευθείας ανάθεση της καθαριότητας

Για απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του ΑΧΕΠΑ σε ιδιώτες για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο καταγγέλλει ο σύλλογος εργαζόμενων του νοσοκομείου, με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον διοικητή του νοσοκομείου Αναστάσιο Σπανό.

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο επίσης για μεθόδευση παραχώρησης της όλης λειτουργίας της σίτισης σε ιδιώτες και κατηγορούν τον διοικητή ότι «οργανώνει τη δυσλειτουργία των μαγειρείων» και ότι «δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων».
Η ανακοίνωση του συλλόγου των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Κ. Υπουργέ
Καταγγέλλουμε το Διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιο Σπανό, για την απευθείας ανάθεση της καθαριότητας του Νοσοκομείου σε ιδιωτική εταιρία για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο και την μεθόδευση παραχώρησης της όλης λειτουργίας της σίτισης σε ιδιώτες (catering).

Ενώ υποτίθεται, είχε δηλωμένο στόχο την απομάκρυνση των εργολάβων από τα Νοσοκομεία και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ενώ, φροντίσαμε να γνωρίζει από την ημέρα που ανέλαβε την διοίκηση, τα συγκεκριμένα προβλήματα στελέχωσης του ΑΧΕΠΑ, σήμερα «οργανώνει » τη δυσλειτουργία των μαγειρείων με μετατάξεις, αλλαγές κλάδου κλπ. και «ξεθάβει» τον διαγωνισμό εκχώρησης της σίτισης που είχαν ετοιμάσει οι προηγούμενες διοικήσεις, φανερά υπέρμαχες του ξεπουλήματος δημόσιων λειτουργιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Επιπλέον, δεν προχώρησε καθόλου, ως όφειλε, την διαδικασία πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ (ορισμένου χρόνου) για τις λειτουργίες της καθαριότητας, φύλαξης και τραπεζοκόμων.

Κ. Υπουργέ,
Για τους παραπάνω λόγους, τον καταγγέλλουμε για ενέργειες ή παραλήψεις, που ως αποτέλεσμα έχουν τη διαιώνιση των κυκλωμάτων που ονομάζονται εργολαβίες παροχής υπηρεσιών στο Δημόσιο.
Βλέπουμε ότι η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων είναι βασικό στοιχείο και της δικής σας κυβέρνησης. Αυτές οι ενέργειες αποτελούν πολιτικές καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.
Ως Σωματείο Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο εναντίον του συγκεκριμένου τρόπου «διοίκησης».
Δηλώνουμε ότι, όπως καταφέραμε παλιότερα να «μπλοκάρουμε» τον εν λόγω διαγωνισμό, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε πρόσφορο τρόπο, ώστε τα Νοσοκομεία και οι όλες λειτουργίες τους να παραμείνουν δημόσια με κριτήρια ποιότητας και όχι περιθωρίου κέρδους…».