Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές οι καταγγελίες περί σαμποτάζ

“Ψευδείς, ανυπόστατες και συκοφαντικές”, χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ τις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος τους περί σαμποτάζ στο αμαξοστάσιο του Οργανισμού στην Σταυρούπολη και σε ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι  “αν σήμερα υφίσταται συγκοινωνία, έστω και με την υπάρχουσα κατάσταση, οφείλεται στο φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων».

Στην ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, επισημαίνουν ότι “η αποκλειστική ευθύνη για την υπολειτουργία των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης ανήκει στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και στην αδιαφορία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών” ενω διατυπώνουν σειρά ερωτημάτων, με ένα εξ αυτών να αφορά την έλευση των νέων λεωφορείων που “ανακοίνωσαν κατ’ επανάληψη διοίκηση του ΟΑΣΘ και υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ότι θα κυκλοφορούσαν τον Μάιο του 2019 στη Θεσσαλονίκη».

“Τι έχουν κάνει οι υπεύθυνοι, και ποιά τα αποτελέσματα, για την επαρκή στελέχωση της υπηρεσίας συντήρησης και της εξασφάλισης ανταλλακτικών και αναλωσίμων για την επισκευή και διάθεση στην κυκλοφορία των 520 (+- 4%) λεωφορείων που ορίζεται στον νόμο και απαιτούνται για την εξυπηρέτηση των πολιτών”; αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, γνωστοποιούν ότι “συνεχίζουν να στηρίζουν τον δημόσιο χαρακτήρα του φορέα παροχής των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη και καλούν την επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση προώθηση των διαδικασιών ίδρυσης και έναρξης λειτουργίας της ΑΣΥΘ Α.Ε. ως ο 4482/2017 ορίζει”.