Ερντογάν: Ξεκινάμε σύντομα γεωτρήσεις σε Καστελόριζο και Κρήτη

Σε νέα ακραία πρόκληση με την οποία επιχειρεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Ελλάδας προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος μετά την παράνομη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη για τον καθορισμό θαλάσσιων ζωνών, προανήγγειλε σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις κοντά σε Καστελόριζο και Κρήτη.

Ο κ. Ερντογάν σε τηλεοπτική του συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής αποφάσισε για μία ακόμη φορά να τραβήξει το… σκοινί, προκαλώντας την Ελλάδα. Αναφερόμενος στην τουρκολιβυκή συμφωνία είπε ότι «είναι στην πραγματικότητα η αντιστροφή της συνθήκης των Σεβρών» ενώ δεν παρέλειψε να απειλήσει για μία ακόμη φορά με γεωτρήσεις κοντά σε Κρήτη και Καστελόριζο.

«Με τη βοήθεια του Θεού και πολύ σύντομα εδώ (σ.σ. ενώ έδειχνε την περιοχή ανατολικά του Καστελόριζου και δυτικά της Κρήτης) θα ξεκινήσουμε και σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις» είπε στους δημοσιογράφους που του έπαιρναν τη συνέντευξη.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, απηύθυνε κάλεσμα σε «δυνατές διεθνώς εταιρείες» για συνεργασία στην περιοχή υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.