ΕΡΤ: Άρχισαν να “τρώνε” με χρυσά κουτάλια;

Το 2017, η τότε διοίκηση της ΕΡΤ, είχε κλείσει συμφωνία για την απόκτηση των αποκλειστικών δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης τριών (3) μεγάλων διοργανώσεων στίβου, δηλαδή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, του Diamond League και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου, καταβάλλοντας συνολικά το ποσό των 500.000 ευρώ.

Η σημερινή διοίκηση των “άριστων” της νέας διακυβέρνησης της ΝΔ, έκλεισε συμφωνία για τη μετάδοση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανοικτού Στίβου, που έγινε στο Κατάρ τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2019, έναντι ποσού ύψους 450.000 ευρώ. Η σχετική αναφορά εντοπίζεται εντός του αριθ. 203/20-09-2019 (ΑΔΑ: 6ΦΒΣ465Θ1Ε-9ΤΕ) Αποσπάσματος Πρακτικού Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Δηλαδή με την προηγούμενη διοίκησης της ΕΡΤ, της προηγούμενης κυβέρνησης, πληρώσαμε 500 χιλιάδες ευρώ και είδαμε τρεις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις. Με την νυν διοίκηση της ΕΡΤ, της νέας κυβέρνησης της ΝΔ  με σχεδόν με το ίδιο ποσό περιοριστήκαμε στη μία διοργάνωση. Η διαφορά είναι τεράστια. Τι συνέβη; Γιατί αυτή η υπερτιμολόγηση; Ανέβηκαν τα κόστη και τα «ναύλα» παραγωγής και ανάθεσης ή ακρίβυναν τα μετάλλια των αθλητών;

Σχετική ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της οποίας   ζητούν να δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα στοιχεία των συμβάσεων. Μιλούν για κακοδιαχείριση και επικρίνουν τη ΝΔ για υποκρισία, καθώς όπως αναφέρουν «ο τρόπος λήψης αποφάσεων και ανάθεσης έργων στο πλαίσιο της λειτουργίας της «Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) Α.Ε.» είχε επί σειρά ετών αποτελέσει προνομιακό χώρο κριτικής για το σημερινό κυβερνών κόμμα».

Δεν ξέχασαν βέβαια να αναφερθούν και στο μαύρο της ΕΡΤ, την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έκλεισε με αυταρχικό τρόπο, διότι λέει ήταν «ένα «καταφύγιο των αποβλήτων» που κόστιζε περισσότερο και είχε λιγότερους θεατές από τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης». Αυτά, να θυμίσουμε, τα είχε πει ο τότε αρμόδιος υπουργός Κεδίκογλου για να δικαιολογήσει το μαύρο λουκέτο στην ΕΡΤ…

Φ.Δ.