Έσπασε τη σιωπή του ο Ντίλαν σχετικά με το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Τη βράβευσή του με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, στις 13 Οκτωβρίου, είχε ακολουθήσει μια… ύποπτη και για κάποια μέλη της Σουηδικής Ακαδημίας… εξοργιστική σιωπή. Ο Μπομπ Ντίλαν, περι ου ο λόγος, έσπασε τη σιωπή του μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, στην όποια μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι θα μεταβεί στη Στοκχόλμη για να παραλάβει το βραβείο, ενώ χαρακτήρσιε «καταπληκτική, απίθανη» τη βράβευσή του.
«Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς», είπε στην Telegraph ο 75χρονος αμερικανός τραγουδoποιός. «Ποιος θα ονειρευόταν κάτι τέτοιο;» Ερωτηθείς αν θα συμμετάσχει στη δεξίωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου στη Στοκχόλμη και στη διάρκειά της ο βασιλιάς της Σουηδίας θα απονείμει στους νομπελίστες τα βραβεία τους, ο Ντίλαν απάντησε: «Οπωσδήποτε. Εφόσον είναι δυνατό».
Ο Ντίλαν δεν είχε κάνει μέχρι τώρα κανένα σχόλιο για τη βράβευσή του, που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών, 900.000 δολάρια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Σουηδικής Ακαδημίας, που απονέμει τα βραβεία, να έρθει σε επαφή μαζί του.
Το Ίδρυμα Νόμπελ ανέφερε σε δήλωσή του πως ο Ντίλαν είπε αυτή την εβδομάδα στη Σάρα Ντάνιους, τη μόνιμη γραμματέα της Σουηδικής Ακαδημίας, πως αποδέχεται το βραβείο. «Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν ο Μπομπ Ντίλαν θα συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις στη διάρκεια της Εβδομάδας των Νόμπελ τον Δεκέμβριο στη Στοκχόλμη», ανακοίνωσε χθες Παρασκευή το Ίδρυμα Νόμπελ.