Ετοιμάζεται ο Βαγγέλης Βενιζέλος

Παρών στις πολιτικές εξελίξεις δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Βενιζέλος και προετοιμάζει τα επόμενα βήματα του, αλλά για μετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Τώρα δεν υπάρχει χρόνος» φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, προ ημερών εδώ στη Θεσσαλονίκη, όταν του έθεσαν το ερώτημα αν θα πάρει μέρος στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ομως όπως μάθαμε, δεν απέκλεισε μετεκλογικά να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες. Λογικό ακούγεται διότι ο Βενιζέλος δεν έχει δείξει ότι οδεύει προς την πολιτική σύνταξη.

Στενοί συνεργάτες του πάντως, εδώ και καιρό του έχουν προτείνει να ακολουθήσει τη δική του πορεία και να σχηματίσει έναν νέο πολιτικό οργανισμό ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει το κενό στον κεντρώο χώρο. Μάλιστα στην παρούσα συγκυρία, μετά τη διάλυση του Ποταμιού, την εξαέρωση της Ένωσης Κεντρώων και την αδυναμία εκσυγχρονιστικών «γκρουπούσκουλων» όπως η ΜΕΤΑ του Σ. Λυκούδη και η Δημοκρατική Ευθύνη του Αλ. Παπαδόπουλου, να παγιωθούν και να επιβιώσουν, διατυπώνονται εκτιμήσεις ότι υπάρχει έδαφος και χώρος για ένα νέο πολιτικό σχήμα ή κόμμα, με καθαρά κεντρώο μεταρρυθμιστικό στίγμα που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει το λεγόμενο προοδευτικό φιλελεύθερο κέντρο συσπειρώνοντας στελέχη και ψήφους. Προαπαιτούμενο βέβαια είναι να υπάρχει στη θέση του επικεφαλής ένα έμπειρο και αποφασιστικό πρόσωπο, όπως ο Ε. Βενιζέλος. Διότι ο χώρος από στρατηγούς, σωτήρες και φωστήρες διαθέτει και με το παραπάνω. Του λείπει ο συνδετικός κρίκος και η βάση του… 3%.

Ίσως ο Βαγγέλης να είναι η λύση…

Φ.Δ.