Ευ. Αντώναρος: Εμπαθής, μισαλλόδοξος, εμμονικός και ιντριγκαδόρος ο Αντ. Σαμαράς

«Ξένο σώμα στη μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη» και «πρόεδρο από ατύχημα της παράταξης» χαρακτηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά ο Ευάγγελος Αντώναρος σε αναρτήσεις του, με αφορμή άρθρο του πρώην προέδρου της ΝΔ στο οποίο ανέφερε ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι απαραίτητος εταίρος για τη μεγάλη σύγκλιση».

Οπως αναφέρει ο κ. Αντώναρος, «ό,τι κι αν πει, ο,τι κι αν γραψει κανείς για τον εν λόγω… κύριο, λίγο θα είναι. Πάντα έβαλε το ίδιον συμφέρον πάνω από οτιδήποτε άλλο. Γιατί ήθελε να κάνει τα δικά του προσωπικά σχέδια, πραγματικότητα. Γι’ αυτό κι όταν -από ατύχημα της Παράταξης- έγινε Πρόεδρος υποσχόμενος παντού τα πάντα (και ο ίδιος ξέρει σε τι αναφέρομαι αλλά δεν είναι του παρόντος) έκανε μια τρύπα στο νερό».

Στη συνέχεια θυμίζει τις επιδόσεις του κόμματος υπό την αρχηγία του και καταλήγει σε βαρείς χαρακτηρισμούς: «Στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση καταβαράθρωσε το κόμμα του στο 18,85% και στην επόμενη δεν μπόρεσε (αν και βοηθούμενος) να ξεπεράσει το 30%. Και τι έκανε μετα; Συμμάχησε με δυό ετερόκλητους εταίρους — έχοντας ενσωματώσει ό,τι πιο ακροδεξιό υπήρχε — απλά και μόνο για να κυβερνήσει. Για να παραδώσει τα πάντα στην ακρα δεξιά όταν έχασε τις ευρωεκλογές. Ο ρεβανσισμός του δεν έχει όρια. Γιατί είναι μισαλλόδοξος, εμπαθής, εμμονικός κι από τη φύση του ιντριγκαδόρος».

Και καταλήγει με αιχμές για το παρελθόν του: «Ξεχνάει όμως κάτι: Οτι με τη αντιδημοκρατική συμπεριφορά του μετα την απώλεια της εξουσίας και την αρνηση του να την παραδώσει, αυτοαποκλειστηκε από τις τάξεις της Κεντροδεξιάς που έχει άλλο πολιτικό πολιτισμό. Τα όνειρα του λοιπόν ότι θα ξανακυβερνήσει με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ κι ο,τι άλλο βρεθεί μπροστά του, θα μείνουν ανεκπληρωτα – όπως έξω έπεσε σε όλα όσα δήθεν προέβλεψε από το 2014 και μετά. Αν θέλει να παίξει, ας πάνε αυτός κι η παρεούλα του αλλού. Το έχουν ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν».

Μάλιστα στη συνέχεια επανήλθε χαρακτηρίζοντάς τον «ξένο σώμα στη μεγάλη Κεντροδεξιά παράταξη». «Όπως στο παρελθόν επαιζε το δικό του βιολί επισωρεύοντας δεινά στον τόπο, ετσι και τώρα: Χωρίς να υπάρχει ημερομηνία εκλογών εν όψει, αντιστρατευεται την επίσημη θεση της ΝΔ (όπου προσπαθει να μας πείσει ότι ανήκει) και μας λέει τι; Οτι τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ ειναι απαραίτητος εταιρος για τη ΝΔ. Με όλα αυτά αποδεικνύει ότι (1) γράφει στα παλιά του παπούτσια τις θεσεις της ηγεσίας του κόμματος (2) υποσκάπτει την προοπτική νίκης (3) απλώνει χείρα βοηθείας στους εταιρους με τους οποίους σχημάτισε την εξαμβλωτική κυβέρνηση μετά τη συντριβη στις διπλές εκλογές του 2012 (4) εχει σαφως δική του ατζέντα», συνεχίζει.

Τέλος προτρέπει τον νυν πρόεδρο να τον αποκλείσει από τις λίστες του κόμματος: «Όλα αυτά υπαγορεύουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια απόφαση που πρέπει να πάρει και να κοινοποιήσει άμεσα: Να δείξει την πόρτα εξόδου στον Αντώνη Σαμαρα. Όχι φυσικά να τον διαγράψει. Απλά να του πει δημόσια ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ στις επόμενες εκλογές. Κι αν κάποιος από τους ένθερμους οπαδούς του εντός κι εκτός Κοινοβουλίου διαμαρτυρηθεί, να έχει την ίδια τύχη».

Πολύ πιο ήπια αντέδρασε ο Νικήτας Κακλαμάνης, που όμως επίσης τόνισε τη διαφωνία του με τον Αντ. Σαμαρά. «Ο κ. Σαμαράς έχει κάθε δικαίωμα να έχει την άποψη του. Το άρθρο του την Κυριακή όμως περί μετεκλογικών συνεργασιών, βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία τόσο με την βάση της ΝΔ όσο και με τις δηλώσεις του προέδρου μας», ανέφερε σε ανάρτηση ο κ. Κακλαμάνης.