Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και πλούσιες εκδηλώσεις

Από τις 22 μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις. «Παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες».

«Με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον, οι πόλεις αφηγούνται ιστορίες που ξεπερνούν τα σύνορα της Ελλάδας», αναφέρει το ΥΠΠΟΑ σε ανακοίνωση του.

Πρόκειται για ιστορίες «σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

Το Σαββατοκύριακο του εορτασμού, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Θεσσαλονίκη, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού  (22-24/9)

  • 21/9, 19.30. Θεατρικές αναγνώσεις επιλεγμένων κειμένων – πηγών βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων για τη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ
  • 21/9, 20.10. Ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός διαβάζει αποσπάσματα από τα έργα του που συνδέονται με την πόλη της Θεσσαλονίκης και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις
  • 22/9, 12.00. «Η πόλη, η Οικουμένη, ο Άγιος» Θεματική ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του μουσείου
  • 23/9, 11.00. «Η πορεία μιας γειτονιάς στον χρόνο» Θεματική ξενάγηση στη γειτονιά του Μουσείου με αφετηρία τον Λευκό Πύργο με τους dot2dot.

Τ/ 2313 306 400 ιστοσελίδα: www.mbp.gr / facebook Museum of Byzantine Culture | Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

E.mail/ [email protected]

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

 

Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικό Μουσείο  (22-24/9)

«Α-ΠΟΛ(ε)ΙΣ» εικαστική εγκατάσταση της Άννης Καλτσίδου

«Δρώντα μνημεία: το μουσείο “ερμηνεύει” την πόλη» Θεατρικό δρώμενο σε τρεις πράξεις με βάση μία πρωτότυπη σύνθεση υπηρεσιακών, επιστημονικών, δημοσιογραφικών και λογοτεχνικών κειμένων που αφορούν σε τρία σύνολα εκθεμάτων του μουσείου: αττική σαρκοφάγο από το Δυτικό Νεκροταφείο Θεσσαλονίκης, άγαλμα Ηρακλειώτισσας από τη Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης, κρατήρα και πάπυρο Δερβενίου.

Τ/ 2313 310 249 (Στυλιάνα Γκαλινίκη)

E.mail/ [email protected], [email protected], [email protected]

https://www.facebook.com/archaeologicalmuseumofthessaloniki/

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

 

Θεσσαλονίκη, Χώρος και Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης  (22-24/9)

«Η περιοχή της Θεσσαλονίκης από την προκασσάνδρεια εποχή μέχρι σήμερα» Εκπαιδευτικές δράσεις, θεματικές ξεναγήσεις και δημιουργία 10λεπτης ταινίας σχετικά με το θέμα

Τ/ 2313 310 440/ -453

E.mail/ [email protected],   [email protected]

Πληροφορίες-κρατήσεις: 2313-310.439 (κα Ζωή Μπίλη), 18-21 Σεπτεμβρίου, ώρες 10:00-12:00

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης

 

Θεσσαλονίκη, Πολυχώρος Πολιτισμού της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων Χαμιδιέ – Ισλαχανέ  (τέλος Οκτωβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου)

«1917: Το Ισλαχανέ… βλέπει την πόλη να καίγεται» Έκθεση αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης με φωτογραφίες από το αρχειακό υλικό του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και εκθέματα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος.

Τ/ 2310 213 800

E.mail/ [email protected] , [email protected]

www.ppxi.gr

Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας, Υπουργείο Πολιτισμού Γαλλίας, Γαλλικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος.

 

Θεσσαλονίκη, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο – Μακεδονίας – Θράκης, Βασ. Όλγας   68 (22,23/9)

22/9, 20.00 «Πόλεων Άσματα, Παραδοσιακά Εικονογραφημένα» Συναυλία που παρουσιάζει αναπαραστάσεις της πόλης σε παραδοσιακά και αστικά τραγούδια του 19ου και 20ου αιώνα από τον βορειοελλαδικό και μικρασιατικό χώρο (επιμέλεια, εθνομουσικολογική προσέγγιση, τραγούδι, κρουστά: Κατερίνα Λύγκουρα)

23/9, 11.00 Ξενάγηση, εικαστική δράση (Philippe Laferriere) και ηχοτοπίο με επιτόπια πειραματική ηλεκτρονική μουσική σύνθεση (Λάζαρος Αποκατανίδης) μπροστά στο κοινό με απεικόνιση των κτηρίων που περιβάλλουν το Μουσείο.

Τ/ 2310 889 840

E.mail/ [email protected]

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο – Μακεδονίας – Θράκης

 

 

Θεσσαλονίκη, Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, ΠΙΟΠ,  Κατούνη 12-14, (22/9, 21:00)

Οι ασπρόμαυρες ταινίες «Απόκληρος της Κοινωνίας» (1947, 116’) και «Ο τρίτος άνθρωπος» (1949, 104’), του σκηνοθέτη Κάρολ Ριντ, τοποθετούν τους πρωταγωνιστές σε παρηκμασμένες από τη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες σηματοδοτούν την εξέλιξη της πλοκής και καθορίζουν τη μοίρα των ανθρώπων. Με αφορμή τη διπλή προβολή θα ανοίξει, ειδικά για το κοινό, η ταράτσα του κτηρίου της οδού Κατούνη. Δωρεάν, απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων).

Τ/ 2310 385 662

E.mail/ [email protected]

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

 

Θεσσαλονίκη, Αρχαιολογικός χώρος Τούμπας και Τράπεζας Θέρμης  (22/9)

«Η κατοίκιση στη Θέρμη. Από την Νεολιθική εποχή μέχρι σήμερα»  Εκπαιδευτική ενημερωτική δράση για μαθητές Α/βάθμιας Εκπαίδευσης

Τ/ 2310 801402

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Δήμος Θέρμης

 

Θέρμη Θεσσαλονίκης  (24/9)

«Η διαρκής κατοίκηση και μετεξέλιξη της Θέρμης από την πρώτη νεολιθική εγκατάσταση έως τη δημιουργία της σύγχρονης πόλης»  Περιήγηση ενηλίκων στους αρχαιολογικούς χώρους της Θέρμης

Τ/ 2310 801402

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Δήμος Θέρμης

 

Αρχαιολογικός χώρος Ολύνθου (22/9)

«ΠΟΛ(Ε)ΙΣ της αρχαίας Ολύνθου: νοικοκυριό και αγροτική ζωή»

– 9:30 & 11:30 για μαθητές Ε΄ & Στ’ Δημοτικού και Α΄& Β’ Γυμνασίου (σε ομάδες μέχρι 25 άτομα κατόπιν συνεννόησης), – 17.30 για οικογένειες και ενήλικες

Βιωματική δράση με προβολή διαφανειών, παρουσίαση και συμμετοχή του κοινού σε τεχνικές ανάκτησης αρχαιοβοτανικών και άλλων οργανικών καταλοίπων, προσέγγιση λειτουργίας αρχαίου ελαιοπιεστηρίου και  περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο εστιάζοντας στις κοινωνικο-πολιτικές αλλαγές κατά τους αρχαϊκούς και τους κλασικούς χρόνους, ιδιαίτερα στην χωρο-οργάνωση της κλασικής πόλεως.

Τ/ 23710 22060, 2310 285163

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους, Δήμος Πολυγύρου & Τοπική Κοινότητα Ολύνθου, Διεύθυνση Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής

 

Πέλλα, Αρχαιολογικός χώρος  (23/9)

«Πόλις και Χώρα: αστικοί και αγροτικοί πληθυσμοί σε τρεις κόσμους (Κλασική αρχαιότητα Ρώμη, Βυζάντιο)» Αρθρωτή εκδήλωση δεκάλεπτων παρουσιάσεων και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας με έμφαση στη σχέση των πόλεων και της υπαίθρου σε τρεις περιόδους, την κλασική αρχαιότητα (Πέλλα), την ύστερη αρχαιότητα (Έδεσσα), και τον Μεσαίωνα (Χρυσή-Μογλενά στην Αλμωπία)

Τ/ 23820 31160, 23810 24356

Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους:

http://www.pella-museum.gr, https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-Museum-of-Pella/

E.mail/ [email protected], [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας

 

Δίον, Αρχαιολογικό Μουσείο  (22/9)

«Θέλω να γυρίσω σπίτι μου» Αφήγηση παραμυθιού με κεντρικό θέμα την αρχαιοκαπηλία

Τ/ 23510 47 883

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

 

Αρχαιολογικό χώρος Πύδνας, Ν. Πιερίας (22/9)

«Πύδνα: οι μεταμορφώσεις μιας πόλης» Ξενάγηση στο κάστρο της Πύδνας με θέμα τη μορφή και τις μεταμορφώσεις της πόλης, την ακμή και τη συρρίκνωσή της κατά τη μακραίωνη ιστορία της

Τ/ 23520 33 883

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας

 

Λείβηθρα Πιερίας, Βιωματικό Πάρκο  (23,24/9)

«Πόλεις και Άνθρωποι»

23,24/9: Ξεναγήσεις στο πάρκο Λειβήθρων και έκθεση γλυπτών του Ι. Ποιμενίδη με τίτλο «Πόλις και Πόλεις – Η καθημερινότητά τους, η Τέχνη μας»

23/9: Ομιλίες «Αρχαιολογικές θέσεις του Μακεδονικού Ολύμπου», «Παραδοσιακοί οικισμοί του Μακεδονικού Ολύμπου», «Παραδοσιακή Οικοτεχνία», «Φυτά και Παραδοσιακές Χρήσεις», «Προσβάσιμη Πόλη!»

24/9 Βιωματικά εργαστήρια «Φυσική δόμηση – προετοιμασία πρώτων υλών και κατασκευή ωμοπλίνθων», «Βαφή και ύφανση μαλλιού – Κατασκευή τσόχας», «Ανακαλύπτουμε στη φύση τα φυτά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή»

Τ/ 23520 33 884

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας, Νομαρχιακή Επιτροπή του ΤΕΕ Πιερίας, Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Πιερίας, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ολύμπου, Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, Κέντρο Εκπαίδευση και Αποκατάστασης Τυφλών – Παράρτημα Θεσσαλονίκης

 

Αιανή Κοζάνης, Αρχαιολογικό Μουσείο   (24/9)

«Πόλεων δρώμενα. Παλιές ιστορίες πίσω από σύγχρονες τελετουργίες» Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων που ανάγονται στην αρχαιότητα, έως και την προϊστορία.

Τ/ 24610 98800

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κοζάνης, Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αιανής η «Πρόοδος», Σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαΐδας, Σύλλογος Βοιωτών Κοζάνης «η Αγία Παρασκευή», Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου, Ποντιακός Μορφωτικός Σύλλογος Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Ασβεστόπετρας, Μορφωτικός Σύλλογος Σερβίων «Τα Κάστρα», Λαογραφικός Σύλλογος Πελεκάνου, Σύλλογος «Λάκκος του Μαγγάνη»

 

 

Γρεβενά, περιοχή Βεντζίων (24/9)

«Πόλε(ι)ς, Γη και η Πέτρα»

  • Θεματική ξενάγηση σε μνημεία της περιοχής Βεντζίων (Ι.Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου Κνίδης, Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου και Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου στον εγκαταλελειμμένο οικισμό «Κολοκυθάκι»), περίπατος και βιωματική δράση τοπικής παράδοσης στην πέτρα.
  • Ενημέρωση για του οικισμούς της περιοχής από την προϊστορική έως και τη μεταβυζαντινή εποχή και την παραγωγική τους δραστηριότητα

Τ/ 24610 25903

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών, Δήμος Γρεβενών, Διεύθυνση Δασών Γρεβενών

 

Σέρρες, Ζιντζιρλί Τζαμί  (22/9-8/10)

«διαχρονίες»

Πάνω από 15 εικαστικοί καλλιτέχνες ιχνηλατούν τα σημάδια πολιτισμού των Σερρών,  παρουσιάζοντας ποικίλα εικαστικά έργα τους εμπνευσμένα από την ιστορία και τον πολιτισμό  της πόλης. Μνημεία, τόποι, αντικείμενα,  ευρήματα, διαφορετικοί πολιτισμοί, θρησκείες, γλώσσες και άνθρωποι συνθέτουν ένα μωσαϊκό, απʼ όπου οι καλλιτέχνες αντλούν τις ιδέες τους και αναπτύσσουν ένα δικό τους διάλογο με τα μνημεία και την ιστορία. Η έκθεση πραγματοποιείται σε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα οθωμανικά μνημεία των Σερρών, το Ζιντζιρλί Τζαμί. Αναφορά στο μνημείο και στα έργα των καλλιτεχνών θα γίνει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, ώρα 18:00.

Τ/ 23210 21084

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών, Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Δήμος Σερρών, Όμιλος Σερρών για  την Unesco

 

Δράμα, Θάρρος ή Σαντιρβάν Τζαμί  (22 – 28/9)

«Με θάρρος στο παρελθόν» Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών Γυμνασίου στο υπό αποκατάσταση πρώην μουσουλμανικό τεμένος που φιλοξένησε τις εγκαταστάσεις της ιστορικής εφημερίδας της Δράμας, Θάρρος.

Τ/ 25210 58017, 58012

E.mail/ [email protected], [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας, Raycap A.E, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Δράμας

 

Δράμα, Συνεδριακό Κέντρο Hydrama Grand Hotel (αναπαλαιωμένη καπναποθήκη Spierer), 22, 24/9

Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Τοπικός πολιτισμός και εκπαιδευτικά προγράμματα: τα σύγχρονα διαβατήρια ήπιας ισχύος για τις διεθνείς σχέσεις των πόλεων» με διαλέξεις, κινητά εργαστήρια, ξεναγήσεις, στρογγυλή τράπεζα, παρουσιάσεις λαογραφικών δρώμενων, λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Τ/ 25210 62431

E.mail/ [email protected]

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Κέντρο Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας

 

 

Κτήριο πρώην δημαρχείου Δοξάτου Δράμας (23/9)

Επιστημονικό συμπόσιο με θέμα «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά και εκπαιδευτικά προγράμματα: τα σύγχρονα διαβατήρια ήπιας ισχύος για τις διεθνείς σχέσεις των πόλεων» με διαλέξεις, συγκρότηση ομάδων έρευνας και επιστημονικής τεκμηρίωσης των λαϊκών ιππικών αγώνων, ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις του ιππικού ομίλου, μουσική εκδήλωση

Τ/ 25210 62431

E.mail/ [email protected]

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας, Δήμος Δοξάτου

 

Κιλκίς, Αρχαιολογικό Μουσείο  (21,22/9)

21/9: «Κινώντας για νερό στην κρήνη…» Εκπαιδευτική δράση για μαθητές Γυμνασίου – Λυκείου μέσα στην πόλη με αφετηρία τη βρύση Σαλάτς και τέρμα το Αρχαιολογικό Μουσείο και ενδιάμεσους σταθμούς σημεία που συνδέονται με το νερό και αποτέλεσαν τόπους συνάντησης και κοινωνικής αλληλεπίδρασης κατά το παρελθόν.

22/9: «Από την Ευρωπό της Μακεδονίας στη συριακή Δούρα – Ευρωπό …και το αντίστροφο» Θεματική ξενάγηση με δημιουργικό εργαστήριο αποκλειστικά για πρόσφυγες από τη Συρία επικεντρωμένη σε εκθέματα από την Ευρωπό, γενέτειρα του Σελεύκου, ιδρυτή της Δούρας – Ευρωπού

Τ/ 2310 801 402-428

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

 

 

Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού, Ν. Κιλκίς  (24/9)

«Ίωρον: μια πόλη της αρχαιότητας» Θεματική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο

Τ/ 2310 801 402-428

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς

 

Φλώρινα, Αρχαιολογικό Μουσείο και παλιά πόλη (23, 24/9)

23/9 Διάλεξη με θέμα «Πόλεις της πόλεις της αρχαίας Μακεδονίας: οικιστική ανάπτυξη και κοινωνικές – οικονομικές δομές του χθες και του σήμερα»

24/9 Πολιτιστική διαδρομή στην παλιά πόλη της Φλώρινας και performance art

Τ/ 23850-28206

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας

 

Καστοριά, Βυζαντινό Μουσείο  (22/9)

«Η οχύρωση της πόλης της Καστοριάς τη βυζαντινή και μεταβυζαντινή εποχή» Εκπαιδευτική δράση για σχολικές ομάδες των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Τ/ 24670 88206

E.mail/[email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς

 

Άργος Ορεστικό, Αρχαιολογικό Μουσείο  (22/9)

«Διοκλητιανούπολη: ο μετασχηματισμός μιας ρωμαϊκής πόλης σε χριστιανική» Εκπαιδευτική δράση για μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου (απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής)

Τ/ 24670 88200, 44616

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς

 

 

Κομοτηνή, Βυζαντινό Κάστρο   (23/9)

Σπονδυλωτή ξενάγηση – performance στο βυζαντινό κάστρο της Κομοτηνής που αποτέλεσε τον πυρήνα της ανάπτυξης της πόλης, με οδηγό ιστορικά, αρχαιολογικά, λαογραφικά και πολεοδομικά στοιχεία της πόλης που προβάλλουν την πολιτισμική μεταμόρφωσή της.

Τ/ 25310 22411

E.mail/ [email protected]

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης

 

Σουφλί, Μουσείο Μετάξης   (23/9)

Παράσταση παραδοσιακών χορών.

18:30-21:00 «Κάθε πόλη ένα ταξίδι» Χορευτικά συγκροτήματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τα οποία δραστηριοποιούνται στον Έβρο, θα παρουσιάσουν τον τόπο καταγωγής, τις παραδόσεις και τους χορούς τους. Είσοδος ελεύθερη.

Τ/ 25540 23700

E.mail/ [email protected]

Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ)

 

Άβδηρα, Αρχαιολογικός χώρος και μουσείο  (24/9)

«Άβδηρα. Τα λιμάνια και ο ρόλος τους στην ιστορική πορεία της πόλης»

11.00. Διάλεξη στο αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων.

11.45. Περιήγηση στα χερσαία και υποθαλάσσια λιμάνια της πόλης

Τ Μουσείου/ 25410 51003, 51783, Τ/ Αρχαιολογικού χώρου  25410 51988

E.mail/ [email protected] [email protected]

https://www.facebook.com/groups/477693452270516/

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, Δήμος Αβδήρων

Δημοφιλή άρθρα

Λαμπάκι λαδιού: Γιατί ανάβει και πώς να το διορθώσετε;

Δείτε γιατί ανάβει το λαμπάκι λαδιού στο αυτοκίνητό σας και βρείτε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεται για να το διορθώσετε!

Οδηγός Πόλης: Εναλλακτικοί χώροι για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη

Αν αναζητάτε εναλλακτικούς χώρους για παιδικά πάρτυ στη Θεσσαλονίκη, διαβάστε τον οδηγό μας & κάντε τα πιο αξέχαστα πάρτυ γενεθλίων ή γιορτής!

Λεκάνη τουαλέτας: 5 Παράγοντες για τη σωστή επιλογή!

Δείτε πώς να επιλέξτε την ιδανική λεκάνη τουαλέτας για τον χώρο και τις ανάγκες σας!

5 + 1 Κοντινές Αποδράσεις από τη Θεσσαλονίκη

Έχεις ανάγκη ένα city break; Βρες 5 + 1 μοναδικές προτάσεις μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη!

10 + 1 Χριστουγεννιάτικα Δώρα για Άντρες: Τι δώρο να του πάρω;

Αναζητάς χριστουγεννιάτικα δώρα για άντρες, αλλά δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις τι τελικά θα πάρεις; Tο αντρικό δώρο είναι μια κατηγορία από μόνο του, καθώς συνήθως...