Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε παράνομα ψευδεπίγραφα φάρμακα σε Θεσσαλονίκη – Πέλλα

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα ψευδεπίγραφα φάρμακα σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας.

Συνελήφθησαν συνολικά 5 άνδρες, ηλικίας από 31 έως 55 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση– αδικήματα της νοθείας τροφίμων, της κυκλοφορίας φαρμάκων που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση και παράβαση του νόμου για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.

Πιο συγκεκριμένα, η εξάρθρωση του κυκλώματος επετεύχθη σε συνεργασία της Αστυνομίας με εκπροσώπους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης και Πέλλας, όπου και συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους και οχήματα των συλληφθέντων καθώς επίσης και σε εγκαταστάσεις δύο φαρμακαποθηκών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2.216 συσκευασίες φαρμάκων, αξίας 74.000 ευρώ
  • συναλλαγματικές, αξίας 630.000 ευρώ
  • το χρηματικό ποσό των 6.100 ευρώ
  • 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα
  • σφραγίδες, τραπεζικά βιβλιάρια, επιταγές και λοιπά έγγραφα.

Σημειώνεται ότι μέρος των συσκευασιών φαρμάκων δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία γνησιότητας, ενώ το σύνολο αυτών δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα παραστατικά προκειμένου να εξακριβωθεί η προέλευσή τους. Μάλιστα μεταξύ των κατασχεθέντων περιέχονται και φαρμακευτικές ουσίες που υπάγονται στο νόμο για τις εξαρτησιογόνες ουσίες.