Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών προς το εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε μεσημβρινές ώρες χθες (24-02-2017) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 26, 26, 29 και 45 ετών, δύο εκ των οποίων ως συνδιευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση και οι έτεροι δύο, ως μέλη της.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της «Εγκληματικής οργάνωσης», «Παράνομης μεταφοράς μεταναστών προς το εσωτερικό της χώρας – Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου στη χώρα».

Επίσης, όπως αναφέρει η αστυνομία, σε παράλληλη επιχείρηση σε περιοχή του Νομού Έβρου, εντοπίσθηκαν 27 παράτυποι μετανάστες, η παράνομη είσοδος των οποίων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οργανώθηκε από τους δύο συνδιευθύνοντες και πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή δύο έτερων μελών της οργάνωσης, που αναζητούνται.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων και σε κατάστημα – μίνι μάρκετ, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, ως σημείο μεταφοράς και πληρωμής των μελών της, το συνολικό χρηματικό ποσό των (7.750) ευρώ, εννέα (9) κινητά τηλέφωνα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.