Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά και όπλα

Εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από τέσσερις Ελληνες και τέσσερις αλλοδαπούς, η οποία ενέχεται σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών και όπλων, εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία οκτώ ατόμων – μελών της εγκληματικής οργάνωσης ηλικίας 24 έως 51 ετών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και ο διευθύνων την οργάνωση, ένας 33χρονος αλλοδαπός, o οποίος είχε αποδράσει την 17-05-2016 από την Υποδιεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης», παράβασης «Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών», παράβασης «Νόμου περί όπλων» και «Υπόθαλψης Εγκληματία».

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, υπό τις οδηγίες του 33χρονου, στα τέλη Μαΐου συνέστησαν δομημένη οργάνωση με διαρκή δράση και συγκεκριμένους ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης και όπλων, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο παράνομο περιουσιακό όφελος.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, τα μέλη της οργάνωσης, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2016, πραγματοποίησαν τέσσερις παράνομες μεταφορές, κατά τις οποίες εισήγαγαν από την Αλβανία στην ελληνική επικράτεια, ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους τουλάχιστον 48 κιλών, καθώς επίσης, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ και μία χειροβομβίδα.

Έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ανωτέρω Υπηρεσίας, συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί – μέλη της οργάνωσης, στις περιοχές της Πτολεμαΐδας και της Θεσσαλονίκης.

Επίσης τον Αύγουστο του 2016 σε περιοχή της Αλβανίας, συνελήφθησαν, από τις Αλβανικές Αρχές, τόσο ο διευθύνων την οργάνωση, όσο και 42χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε αποδράσει μαζί του και στην κατοχή τους βρέθηκαν, τρία πολεμικά τυφέκια τύπου καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, 318 φυσίγγια και ποσότητα κάνναβης, βάρους 3 κιλών και 300 γραμμαρίων.

Σημειώνεται ότι, μετά την απόδραση, τρία μέλη της οργάνωσης, συνέδραμαν στη μεταφορά και τη διαμονή του 33χρονου, κατά την παραμονή του στην ελληνική επικράτεια.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.