Εξαρθρώθηκε σπείρα Σέρβων που έκλεβε πολυτελή αυτοκίνητα στη Χαλκιδική

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε το τελευταίο διάστημα κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς , ύστερα από μεθοδική έρευνα. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας 33χρονος και μία 24χρονη, υπήκοοι Σερβίας και ταυτοποιήθηκε ακόμη ένας 31χρονος ομοεθνής συνεργός τους.

Με χρήση συσκευής διάγνωσης εγκεφάλου αφαιρούσαν πολυτελή οχήματα τύπου SUV συγκεκριμένης μάρκας, παραποιούσαν τα στοιχεία κυκλοφορίας τους και τα μετέφεραν εκτός χώρας. Εξακριβώθηκε μάλιστα ότι ενέχονται συνολικά σε 6 περιπτώσεις κλοπής και απόπειρας κλοπής αυτοκινήτων σε περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Εντοπίσθηκαν μεταξύ άλλων η συσκευή εγκεφάλου, διαρρηκτικά εργαλεία, γάντια, κλειδιά, πινακίδες και έγγραφα οχημάτων

Ο 33χρονος και η 24χρονη συνελήφθησαν, καθώς εξακριβώθηκε ότι προχθές, διέρρηξαν και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο του ίδιου τύπου.

Οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με τον 33χρονο συλληφθέντα να έχει τη διεύθυνσή της, και από κοινού με άλλους συνεργούς τους, έχοντας διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, εντόπιζαν και αφαιρούσαν πολυτελή οχήματα τύπου SUV, που έφεραν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας, αφού τα παραβίαζαν σπάζοντας τα τζάμια τους.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα από την 13-7-2017, τα παραπάνω άτομα αφαίρεσαν, στην ευρύτερη περιοχή της Κασσάνδρας, 4 αυτοκίνητα του συγκεκριμένου τύπου και προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη ένα.

Από τη κατοχή των συλληφθέντων κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να εντοπίζουν και να αφαιρούν τα οχήματα, ενώ σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς στο παραπάνω όχημά τους και στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

η συσκευή διάγνωσης εγκεφάλου των οχημάτων,

4 κλειδιά αυτοκινήτων, εκ των οποίων 2 της μάρκας που στόχευαν,

4 διαρρηκτικά εργαλεία,

4 ζευγάρια γάντια,

2 καλύμματα προστασίας, με τα οποία σκέπαζαν τα κλεμμένα οχήματα,

2 ζεύγη πινακίδων κυκλοφορίας με στοιχεία Σερβίας,

ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,

3 κινητά τηλέφωνα,

έγγραφα σχετικά με αυτοκίνητα (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο κ.α.)

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.