Εξαρθρώθηκε συμμορία διακίνησης ηρωίνης στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα από 13 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη και συνελήφθησαν 4 μέλη συμμορίας που δραστηριοποιούνταν στη  διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η μεθοδική και ενδελεχής έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, οδήγησε στα ίχνη τεσσάρων μελών συμμορίας ηλικίας, 55, 49, 18 και 17 ετών (3 άνδρες – 1 γυναίκα αντίστοιχα), που συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συμμορίας και παράβασης του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο εκ των συλληφθέντων (55χρονος και 18χρονος) αποτελούσαν ηγετικά στελέχη του εν λόγω κυκλώματος, έχοντας ως άμεση συνεργάτιδα την 17χρονη, ενώ ο 49χρονος είχε ως ρόλο την παραλαβή ηρωίνης και τη μεταφορά της από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (17-02-2019) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι παραπάνω, ενώ έπειτα από έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούταν ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, 27 δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους 13 κιλών και 752 γραμμαρίων, επιμελώς κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη και σε δύο ακόμη αυτοκίνητα, καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων, (5) κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους και το χρηματικό ποσό των 1.130 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.